Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, büyükşehir belediye başkanını seçti. Bir meclis üyesinin mazeret bildirmesi nedeniyle 68 meclis üyesinin katıldığı başkanlık seçiminde, 68 üyenin 48'inin oyunu alan Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıllık başkanlığına seçilmiş oldu.

21 yıldır Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özhaseki, geçen hafta 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olabilmek için istifa etmişti. İstifanın ardından Büyükşehir Belediyesi'nde de yeni başkan seçimi için hazırlıklara başlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye başkanını seçmek için toplandı. 1 üyenin mazeret bildirmesi üzerine 68 meclis üyesi ile toplantı yapıldı.

Meclis'te MHP kanadı, el yazısıyla başkan adaylarının oy pusulasına yazılmasına itiraz etti. El yazısı ile meclis üyelerinin kıskaca alınacağını iddia eden MHP’liler, çarşaf liste oluşturulması ve isim karşısına işaret konulmasını teklif etti. Divan heyeti bu teklifi dikkate almadı. Daha sonra MHP, başkan adayının Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataç olduğunu duyurdu. Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise belediye başkan adaylarının Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik olduğunu duyurdu.

Daha sonra seçimlere geçildi. Seçimlerde 68 üye oy kullandı. Bir oy boş çıktı. 48 oyu Mustafa Çelik, 19 oyu Dursun Ataç aldı. Bu sonuçlara göre Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Mustafa Çelik oldu.

Seçimler sonrasında konuşma yapan Mustafa Çelik, “Ben Kocasinan Belediye Başkanı olmadan önce 8 kişilik ailenin reisi idim. Kocasinan Belediye Başkanı olunca 350 bin kişilik ailenin reisi oldum. Şimdi ise 1 milyon 300 bin kişilik bir alinin reisi oldum. Hizmetlerimiz ilçelerimizi kapsayan, dikey değil tamamen şehrin her bölgesinin hizmet alacağı yatay bir hizmet olacaktır.” dedi. Meclis üyeleri yeni başkanı kutladı.

Başkan Çelik, göreve seçilmesinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımıyla görevi Mehmet Özhaseki’den devraldı. Törende eski başkan, yeni başkana görevinde başarı dileklerinde bulundu.