Kayseri’de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi (ERUTAM) tarafından yürütülen çalışma kapsamında vitamin yönünden zengin Uzakdoğu sebzeleri yetiştirildi.

A ve C vitamini yönünden zengin olan egzotik sebzelerin yetiştirilmesiyle ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şu bilgileri verdi; “Müdürlüğümüz tarafından Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi (ERUTAM) deneme parsellerinde bölge üreticisi ve tüketicisi için alternatif ürünler olan Uzakdoğu sebzeleri Mibuna, Mizuna, Komatsuna, Pak-choi ve Amarant yetiştiriciliği demonstrasyon çalışması yapılmıştır. Türkiye'de yetiştiriciliği yaygın olmayan bu sebzeler egzotik sebzeler olarak tanımlanmakta olup, A ve C vitamini yönünden zengindir. Japonya, Çin, Malezya, Endonezya ve Avrupa ülkelerinde yaprakları salata olarak yaygın bir şekilde üretilmekte ve tüketilmektedir. Bölge üreticisi ve tüketicisi için marul, tere, roka, ekşimen ürünlere alternatif olan egzotik sebzelerin Kayseri İli ekolojik koşullarında yetiştirilebileceği belirlenmiştir.”

Bitkilerin hasadının Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Şenay Özgen’in katılımıyla yapıldığı bildirildi.