Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssü’nden 2 Eylül'de Uluslarararası Uzay İstasyonu’na(ISS) yeni astronotlar gönderilecek. Uzaya gönderilecek 3 astronottan biri Kazak vatandaşı. Rus astronot Sergey Volkov, Avrupa Uzay Ajansı astronotu Andreas Mogensen ile birlikte Kazcosmos astronotu Aydın Aimbetov uzay yolcusu.
Baykonur Uzay Üssü’nde bulunan Gagarin fırlatma rampasına yerleştirilen Soyuz TMA-18M' den uzaya gönderilecek 500'üncü Soyuz uzay aracı 2 Eylül'de fırlatılacak. Baykonur Uzay Üssü Teknik Başsorumlusu İgor Barmin, tüm çalışmaların planlandığı gibi gittiğini kaydetti.

2 Eylül'de yerel saat ile 09.32’de fırlatılacak uzay aracı ile uzaya gidecek astronotlardan Sergey Volkov , ISS’de ay çalışacak. Aydın Aimbetov, Andreas Mogensen ise hali hazırda ISS’de bulunan Rus astronot Gennady Padalka ile dünyaya dönecek.

2 Ekim 1991 yılında uzaya giden Tohtar Abubekirov , Kazakistan’ın ilk astronotu unvanına sahip. Kazakistan’ın ikinci astronotu ve Kazcosmos Başkanı görevini sürdüren Talgat Musabayev, uzaya 3 kez gitti. Kazak astronot uzayda toplam 341 gün 9 saat 48 dakika ve 41 saniye kaldı.