AK Parti Hükümeti'ni IŞİD’e destek vermekle suçlayan KCK, Suruç saldırısının MİT’in bilgisi dahilinde gerçekleştiğini öne sürdü. KCK, "Bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP Hükümeti sorumludur. Artık Türkiye'de kim IŞİD'li, kim AKP'nin emrindeki istihbarat üyesidir belli değildir. AKP Kürt düşmanlığı sonucu IŞİD'i Türkiye'ye taşımış ve IŞİD'le iç içe geçmiştir." dedi.

Kobani'nin yeniden inşası çalışmalarına katılmak üzere Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin kaldığı kültür merkezinde meydana gelen ve 30’u aşkın kişinin hayatını kaybettiği Suruç patlaması ile ilgili KCK açıklama yaptı. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın PKK’ya yakınlığı ile bilinen haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamada hükümeti suçladı. Saldırının Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bilgisi dahilinde gerçekleştiğini öne süren KCK, “Dünyanın her tarafından gelen çeteleri bu sınırdan Suriye'ye taşıdığı gibi, sınır hatlarını IŞİD'in eğitim-örgütlenme kampları ve lojistik merkezleri olarak kullanmasına açmıştır. Eğer bugün Ortadoğu'da bir IŞİD faşizmi varsa bunun en büyük destekçisi ve yaratıcısı AKP Hükümetidir. Bunu tüm dünya da bilmektedir. Bu açıdan bu bombalı saldırı doğrudan AKP Hükümeti saldırısıdır. Bu saldırı MİT'in bilgisi dahilinde Rojava Devrimini ve bu devrimle dayanışma içinde olanları yıldırmak için yapılmıştır." ifadelerine yer verdi.

'SALDIRI ROJAVA DEVRİMİNE KARŞI YAPILMIŞTIR'

KCK açıklamasında saldırının Rojava devrimine karşı gerçekleştirildiğini dile getirdi. KCK, “Bu saldırı ortaya koymuştur ki, AKP sadece Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi'ni değil, Rojava Devrimine destek veren tüm sosyalist güçleri de, Rojava Devrimi dostlarını da hedeflemiş bulunmaktadır. AKP Hükümeti kendisi karşısında direnen hiçbir güç görmek istememektedir. Bu nedenle sosyalist gençlerin Kobanê'nin inşasına destek vermesini de hedef almıştır.” sözlerine yer verdi.

'ERDOĞAN VE AKP, TÜRKİYE'Yİ KÜRTLERE VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNE KARŞI KİRLİ SAVAŞIN YÜRÜTÜLDÜĞÜ BİR ÜLKE HALİNE GETİRMEK İSTEMEKTE'

KCK ayrıca hükümetin politikalarına karşı ‘ayağa kalkın' çağrısı yaptı. KCK’nın yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tayyip Erdoğan ve AKP, Türkiye'yi Kürtlere ve demokrasi güçlerine karşı kirli savaşın yürütüldüğü bir ülke haline getirmek istemektedir. Bu nedenle tüm demokratik ve özgürlükçü güçler AKP'nin bu kirli politikasına karşı derhal ayağa kalkmalıdır. Çünkü AKP ve Türk Devleti, Kürt düşmanlığını bırakıp Kürt sorununu çözmediği müddetçe bu yönlü politikaları sürdüreceklerdir. Bu kirli politikayı ancak ayağa kalkan Kürt halkı ve demokrasi güçleri durdurabilir. Bu temelde tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini Suruç katliamından birinci dereceden sorumlu olan AKP hükümetine karşı mücadeleyi yükseltmeye; derhal bir demokrasi programıyla bu kirli politikalara müdahale etmeye çağırıyoruz."