KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 1 Ağustos'ta başlayacak olan yaklaşık 2,5 milyon memur ve 1,9 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin mevcut seçim sonrası hükümet belirsizliğinden dolayı Eylül ya da Ekim ayına ertelemesini istedi.

Lami Özgen, KESK Genel Merkezinde 3 Ağustos 2015 tarihinde başlayacak 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmesine ilişkin açıklama yaptı. Özgen, Mevcut seçim sonrası hükümet belirsizliğinden dolayı memurları ilgilendiren 1 Ağustos’ta yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinin Eylül ya da Ekim ayında yapılmasını istedi.

Özgen, ‘’Seçim sonrası hükümet belirsizliğinden dolayı 1 Ağustos’ta Toplu Sözleşme görüşmeleri başlayıp başlanmayacağını bilmiyoruz. Ama yasa gereği başlayacak fakat bu kaotik ortama ilişkin bizim talebimiz Toplu Sözleşme görüşmesinin Eylül ya da Ekim ayında başlamasıdır. Çünkü oluşacak yeni hükümetlerin programlarının belli olmaması aynı zamanda geçmişte olduğu gibi kamu emekçilerinin ekonomi ve sosyal hakları geri götürmeye yönelik bir politikayı öne çıkarabilir. Şimdiden hükümet kurulmadan bu talebimizi kamuoyuna sunuyoruz.’’ ifadelerini kullandı.