CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıkladığı 'Merkez Türkiye Projesi' ile ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘araklama fikir’ olarak nitelendirmesine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Niye söylememiş bugüne kadar niye hayata geçirmemiş. Engel olan mı vardı? Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler ben özel bir tartışmanın içine girmek istemiyorum.’’ dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Toptancılar Hali'ne esnaf ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu ziyaret sırasında esnafın sıkıntılarını ve sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Başbakan Davutoğlu’nun , kendisinin açıkladığı ‘Merkez Türkiye Projesi’ ile ilgili olarak Stratejik Derinlik kitabında 'merkez ülke' tabirini 15 yıl önce kullandıkları ve ‘araklama fikir’ olarak nitelendirmesi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Kimden araklamışız? Niye söylememiş bugüne kadar niye hayata geçirmemiş. Engel olan mı vardı? Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler ben özel bir tartışmanın içine girmek istemiyorum. Onlar Türkiye’yi yalnızlaştırdılar. Biz Türkiye’yi dünyanın merkezi haline getireceğiz. Aramızda dünya kadar fark var. Dolayısıyla biz Ortadoğu’ya da, Orta Asya’ya da, Kafkaslar'a da hizmet veren, hizmet alan, üreten güçlü bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Proje eğridir yanlıştır diyemiyorlar değil mi? Zaten önemli olan bu. Bu proje yanlıştır demedikleri sürece bütün eleştirilerini ben sineye çekiyorum."