CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileriyle çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıda anayasa değişikliği, referandum süreci, özellikle komşularla olan ilişkiler Suriye, Fırat Kalkanı konusu, Türkiye AB ilişkileri ve Kıbrıs konularının ele alındığı öğrenildi.

27 büyükelçinin katıldığı toplantıda, Kılıçdaroğlu, büyükelçilerin CHP’nin referandumda nasıl bir strateji takip edeceğine yönelik sorularını yanıtlayarak, referandum konusunda izleyecekleri stratejiyi paylaştı. Büyükelçilerin, OHAL sürecinde referandumun ne kadar sağlıklı bir şekilde yapılabileceği sorusuyla ilgili ise Kılıçdaroğlu, bu durumla ilgili çekincelerini anlatarak, bunun CHP kampanyası olmadığını, Türkiye kampanyası olduğunu belirtti.

Türkiye ile AB ilişkilerinin gündeme geldiği görüşmede, Kılıçdaroğlu, 23 ve 24. fasılları açmayan, AB’nin Türkiye’ye çifte standart uyguladığını söyledi.

ABD’nin bazı Müslüman ülkelere yönelik vize yasağının da gündeme geldiği toplantıda, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarının kabul edilemez olduğu ve insan haklarını ihlal eden şekilde yasak getirilmesinin o ülkedeki bütün vatandaşlarının toptancı anlayışla aynı kategoriye konulmasının doğru olmayacağı belirtildi. Toplantıda Fırat Kalkanı Harekatı da konuşuldu.

Öte yandan Türkiye-AB ilişkilerinin düzelmesi ve sağlıklı bir yapıda yürütülmesi konuları toplantıda ağırlıklı olarak ele alındı.