Antalya Konyaaltı'nda güzellik salonları denetlendi. 20 işyerine yapılan denetimlerde güzellik salonlarının sağlık koşullarına uygunluğu ve çalışma belgeleri olmadığı kontrol edildi.

Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ayrıca, iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygunluğu, mesleki iş yeri hijyen ve temizliği, düzeni, steril kurallara uygunluğu, müşterilere karşı tutum ve davranışları kontrol etti. İş yerlerinde yapılan denetimlerde, kurallara uymadıkları tespit edilen iş yeri sahiplerine gerekli uyarılarda bulunularak eksiklerin bir an önce giderilmesi konusunda ihtar verildi.

İnsana doğrudan sunulan hizmetlerin zarar verme ihtimallerini ortadan kaldırabilmek için denetimleri sıkı tuttuklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Kontrollerimizde güzellik salonlarının fiziki alt yapısı, işlemleri, bulunması gereken asgari ekip ve ekipmanları, çalışan personelin yeterliliğiyle bulaşıcı hastalık yönünden gerekli kontrollerinin yapılıp yapılmadığını denetledik.” dedi.