Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'nın yola döşediği mayının, polis aracının geçişi sırasında patlaması sonucu şehit düşen polis memuru Ahmet Akalın (22) memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesinde dua ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Akalın, Doğanhisar ilçesinin Deştiğin Mahallesi'ndeki Ulu Camii'nde kılınan cuma namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde yangına müdhale eden itfaiye ekiplerinin çalışması için bölgeye giden zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'nın yola döşediği patlayıcıların infilak etmesi sonucu 4 polis şehit düşmüştü. Şehitlerden Konyalı polis memuru Ahmet Akalın (22) dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

5 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

Şehit polis memuru Akalın'ın 5 ay önce nişanlandığı ve evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi. Akalın'ın cenazesinin baba ocağına getirilmesiyle yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehidin cenazesi, baba ocağında helallik alındıktan sonra askerler eşliğinde cenaze namazı kılınmak üzere Ulu Camii'ne getirildi. Yakınlarının, tabutun üzerine gelin duvağı, tişört ve bir çorap koyduğu görüldü. Bu sırada şehidin 3 kız kardeşi ve nişanlısı Kübra Eski tabutun başına gelerek gözyaşı döktü.

ŞEHİT ANNESİ: DÜĞÜNÜN BÖYLE Mİ OLACAKTI?

Şehidin naaşının baba ocağına getirilmesi sırasında annesinin yakarışları yürekleri dağladı. Şehit annesi Akalın, oğlunun naaşının eve getirilmesiyle "Ahmet'im, hoşgeldin kuzum. Gel yanıma, seni çok özledim, koklayayım seni. Senin yerine ben geçeyim, beni polis yapın. Beni salıverin, PKK'lıları ben tarayacağım. Düğünün böyle mi olacaktı?" diyerek ağıt yaktı.

TABUTUN ÜZERİNE GELİN DUVAĞI KONULDU

Şehit Akalın'ın cenaze namazı öncesi, tabutunun üzerine gelin duvağı, şehidin tişörtü ve bir çorap konulduğu görüldü. Daha sonra şehidin kız kardeşleri, nişanlısı ve diğer yakınları tabuta sarılarak ağladı. Şehit babası Mustafa Akalın'ın da ayakta zor durduğu görüldü.

Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan şehidin naaşı dualar, tekbirler ve teröre lanet okunarak mahalle mezarlığında toprağa verildi.