Bayrampaşa'da dün yolcu minibüsünün çarpması sonucu 8 yaşındaki Berkay Özbek’in hayatını kaybetmesinin ardından Özbek'in öldüğü yere duba çakılması dikkat çekti. Kazadan sonra tedbir alınmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Mühim olan ölmeden önce tedbir almaktı.” dedi.

Kaza dün saat 13.00 sıralarında Terazidere Esenler Caddesi üzerinde meydana gelmişti. 8 yaşındaki Berkay Özbek, eğitim gördüğü Uluğbey İlk Öğretim Okulu'nun karşısında bulunan pastaneden poğaça almış, okula geri dönmek üzereydi. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan Özbek, yolcu almak için bekleyen minibüsün önünden geçti, ancak hareket halindeki minibüsün önünden geçmeyi başaramadı. Özbek minibüsün çarpması sonucu olay yerinde feci şekilde can verdi. Acı haberi alan ailesi ve arkadaşları yıkıldı.

Olaydan 24 saat sonra belediye ekipleri Özbek’in okuduğu okulun önüne duba dikti. Kazaları önlemek için çakılan dubalar için vatandaşlar isyan etti. Küçük Berkay’ın ölümünün ardından önlem alındığını belirten çevre sakinleri, “Öldükten sonra tedbir alınıyor. Mühim olan ölmeden önce tedbir almak. Ölüme sebebiyet vermeyeceksin. Alt ve üst geçit yapılabilir. Cadde üzerinde araçlar park yapıyor. Öğrenciler sağını solunu göremiyor. Şimdi zabıtaları koydular. Bu yetersiz.” şeklinde konuştu.

Öldükten sonra önlem alındığına dikkat çeken bir vatandaş ise "Emniyet yeni yerine taşındıktan sonra kazalar meydana gelmeye başladı. Şimdi ceza kesmeye başladılar. İş işten geçtikten sonra kıymeti kalmaz.”

Özbek’in Bartın’da toprağa verileceği öğrenildi.