15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan vatandaşların, Küçükçekmece Halkalı meydanındaki darbeye karşı "Demokrasi nöbeti" 6. Gününde de devam ediyor. Meydanı dolduran onlarca vatandaş, hep bir ağızdan slogan atarak çalınan şarkılara eşlik ediyor.
15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti 6. Gününde yurt genelinde devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine vatandaşlar meydanları doldurmaya devam ediyor. 6 gündür Halkalı Meydanı’nda toplanan vatandaşlara sivil toplum kuruluşları temsilcileri de eşlik etti. Darbe girişimine karşı geceyi de Halkalı Meydan’da geçiren vatandaşlar, Türk bayraklarıyla darbe aleyhine slogan atarak birlik ve beraberlik destanı yazdı.
Yediden yetmişe her yaştan insanın bir araya geldiği kalabalığı, AK Parti İstanbul milletvekili Harun Karaca ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut ve İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu kalabalığı selamladı.
Halkalı Meydan’da toplanan vatandaşlara seslenen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de şunları söyledi:
15 Temmuz şeref meydanına selam olsun. Küçükçekmecelilere selam olsun. Selam olsun kardeşlerime. Her ne kadar buraya toplanmamıza vesile olan konu ne kadar çirkin olursa olsun, şöyle bir tabloya sahip olduğumuz için hepimiz rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Her geçen gün sosyal medyaya düşen yeni videolar ile aslında ne kadar büyük bir iş yaptığımızı, ne kadar büyük bir destan yazdığımızı daha iyi görüyoruz. Yurdumuzun dört bir yanında darbe lafını duyduğunda koşan ablalarımız, gençlerimiz, yaşlı amcalarımız, adamlarımız gerçekten destan yazmış ve bu işin sonunda ölüm de olsa silahın üzerine nasıl gittiklerini, tankın üzerine nasıl gittiklerini gördükçe gerçekten gurur duyuyoruz. Bu kuva-i milliye ruhuna selam olsun. O kuvayi milliye ruhu ki, Kurtuluş savaşında da bu ruh Rumelilerle, Trakyalılarla, Karadenizlilerle, Güneydoğu’dan vatandaşlarımız ile İç Anadolu’dan vatandaşlarımız ile Ege’den, Akdeniz’den yiğitlerimiz ile şahlandı. Biliyoruz ki, ‘Darbeye dur’ diyen insanlar içerisinde Edirne’den Kars’a kadar, Sinop’tan Mardin’e kadar, Sivas’tan Diyarbakır’a kadar her vilayetten vatandaşlarımız var. Alevi’si var, sunisi var. Hep birlikte Türkiye olarak ayağa kalktık ve bir demokrasi dersi verdik. Emin olun bu demokrasi dersi dünyanın her tarafında demokrasi tarihlerinde altın bir sayfa olarak okutulacaktır. Buradaki kuvayi milliye ruhu şuanda başkomutanına sesleniyor. Sayın başkomutanım emir ve görüşlerinize hazırız diye sesleniyoruz. Küçükçekmece’de sizin gibi insanların belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Sizlerle gurur duyuyorum.
Buradaki kalabalığa seslenen AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, “ Demokrasi bayramına hoş geldiniz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek Alevi’siyle, Sünni’siyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Kürt’üyle, Türk’üyle bu meydanları dolduran halkımıza, milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün Türkiye birçok darbe gördü. Türkiye birçok ihtilal gördü. Türkiye birçok kötülükler gördü ama böyle bir kötülük görmedi. Türkiye’de birçok darbeler oldu ama hiçbir darbe böyle kanlı olmadı. Tankları milletin üstüne sürenler, adeta milletini ezenler, F-16’lardan bomba atan hainler, G3’ler ile makineliler ile bu halkı tarayan hainleri dünde, bugünde, yarında bu millet unutmayacak ve hesabını en güzel şekilde soracaktır. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Rabbim bu günlerimizin daha kötülerini göstermesin. Allah geleceğimizi, geçmişimizden daha güzel eylesin” dedi.