Adıyaman’da 'Aydınlık Yarınlar İçin Mesleki Eğitimde Kalite' projesi kapsamında başlatılan 'Bu Atölye Senin Eserin' kampanyası tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin koordinatör kurum olarak yürüttüğü projenin tanıtım toplantısına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk ve eğitimciler katıldı.

Projenin tanıtımını yapıp, amaç ve içeriğiyle ilgili bilgi veren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Küçük, Adıyaman’ın çalışma hayatındaki birçok kurum, kuruluş ve işletmenin sahibi ve ortaklarının kendi okullarından mezun olduklarını belirterek, “Okulumuz TEOG yerleştirmelerinde başarı oranı yüksek öğrencilerin tercih ettiği okullardan biri oldu. Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmada mesleki eğitimin çok önemli rol oynayacağına inanıyoruz. İyi yetişmiş mesleki becerileri üst düzeydeki bireylerin bu ülkeye çok daha fazla katma değer katacakları bir realitedir” dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise projenin önemine değinerek, “Bu proje AB tarafından kabul edildikten sonra Almanya ve Hollanda ülkeleri gezildi. Arkadaşlarımız bu ülkelerde uygulamalı olarak gördükleri güzel şeyleri Adıyaman’da uygulamak istiyorlar. Bu uygulamayı hayata geçirmek için daha önceki okullarımız yeteri kadar donanıma sahil değildi. Bu yıl inşa ettiğimiz 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesinin Atölyelerini ve donanımını yeniden yapmak istiyoruz. Bu projeye destek veren iş adamlarımızın ismini atölyeler içindeki sınıflara yazacağız” dedi.

İşadamlarına bu projeye destek olmaları çağrısında bulunan Vali Mahmut Demirtaş, “İşadamlarımızın 2023 ve 2071 hedeflerini yakalayabilmeleri için de bu projeleri destek vermeleri gerekmektedir. İşadamlarımızın bu projeye katkılarını esirgemeyeceklerine inanıyorum” dedi.