Yazar ”“okur buluşması eğitimci yazar Duran BOZ'un sunumuyla gerçekleştirildi. Yapılan söyleşide edebiyat, felsefe sanat ve okuma kavramları üzerinde duruldu.

Usta yazar Özdenören öğrencilere kendi okuma yazma serüveninden bahsetti ve öğrencileri okuma üzerine bir fikir yürütmeye kafa yormaya çağırdı. ”˜”˜Okumak için öncelikle bir meselemiz olması gerekir. Sorusu veya sorunu olmayan birisi okumaya yönelemez okumaya ihtiyaç duymaz. Ne okumalıyız sorusundan önce niçin okumalıyız? Sorusunun cevaplamamız gerekir. Okuma sadece kitapla ilgili bir şey de değildir. İnsan eşyayı, tabiatı, hadiseleri, kendini ve dünyayı da okuyabilir.'' Kuranın ilk emri olan ikra'nın bütün bu söylenenleri de içerebileceğini belirten ÖZDENÖREN okuyucunun okuduğu metinlerde hakikati arama gayretinde olmasının zorunlu olduğunu bildirdi. Ayrıca okuma eyleminin okuntu kelimesindeki davet”“çağrı anlamlarını da yüklendiğini, kitabın çağrısına kayıtsız kalmamamız gerektiğini vurguladı. Yapılan söyleşi soru-cevap bölümüyle son buldu. Usta yazar daha sonra kitaplarını imzaladı.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin yoğun ilgiyle karşıladığı programda okul müdürü Hayri GEL Rasim ÖZDENÖREN'E konuşmalarından çok istifade ettiğini belirterek ”˜”˜Bizi kırmayarak okulumuzu teşrif buyuran değerli büyüğümüze teşekkür ediyoruz, kendisini her zaman okulumuzda görmekten onur ve kıvanç duyacağımızı belirtmek istiyorum'' dedi.