Silifke Belediyesi halk oyunları ekibi, bu yıl İzmir'in Bergama ilçesinde 79.’su düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi'ne katıldı. Yöresel gösterileri ve halk oyunları danslarıyla Bergamalıların büyük beğenisini toplayan Silifke halk oyunları ekibi kermeste, muhteşem bir performans sergiledi.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin ilk yerel festivali olma özelliğini taşıyan ve 79 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi'nin bu yılki etkinliğine Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da katıldı. Başkan Turgut, yaptığı açıklamada belediyeye bağlı halk oyunları grubunun ilçeyi ve ülkeyi, yurt içi ve yurt dışı festival ile şenliklerde temsil ettiğini kaydetti. Özellikle yaz aylarında ülke genelinde ve yurt dışında düzenlenen festival ve şenliklere katılan grubun İzmir'de düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi'ne de katılarak, Silifke'yi ve Mersin'i temsil ettiğini ifade eden Turgut, "Türkiye’nin değişik illerinden bu kermese katılan halk dansları toplulukları ile birlikte biz de bir gösteri sunduk. Silifke Belediyesi folklor ekibimiz bu kermese katılarak ayrı bir coşku ve heyecan yaşattı. Şu anda grubumuza yurt içinden ve yurt dışından birçok davet gelmiştir. Bu vesile ile hem ilçemizin adını hem de folklor ekibimizin yöremize özgü kültür ve oyunlarını tanıtmış oluyoruz. Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç ve ekibine, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve Silifke Belediyesi halk oyunları ekibini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise "Silifke Belediyesi, yaklaşık 10 yıldan beri Türkiye’nin ilk yerel festivali olan Bergama Kermesi’ne halk dansları topluluklarıyla katılarak, bizlere destek veriyor. Bu festivallerin kardeşlik ilişkilerinin, barış ikliminin, birlik ve beraberliğin gelişmesine önemli bir katkı sunduğuna inanıyorum. Sevgi dolu bir atmosferde coşkulu bir törenle başlayan kermesimizi huzur içerisinde gerçekleştiriyoruz. Kermesimize katılarak bizleri onurlandıran Silifke heyetine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.