Samsun’un Canik ilçesinde Kur’an Kursu’na giden Romen vatandaşların çocukları, cami imamlarının düzenlediği futbol turnuvasında bir araya gelerek hem eğlendi hem de birbirleriyle kaynaştı.

Canik Müftülüğü’ne bağlı Yavuz Selim mahallesi Camisi ile 200 Evler mahallesi Cami imamlarının öncülüğünde düzenlenen turnuvaya Hacı İsmail Yukarı mahalle Cami, Yavuz Sultan Selim Cami , Gazi Osmanpaşa Merkez Cami ,Seyfinaz Hatun camilerinin yaz Kur’an kurslarına giden öğrenciler katıldı. Daha önceleri kendi camilerinde okuyan öğrenciler arasında bu tür etkinlikleri yaptıklarını belirten Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Canik İlçe Temsilcisi Turan Demirbaş, şunları kaydetti: “Söz konusu etkinliğin amacı, hem öğrencileri camiye çekmek hemde spor yaptırmaya teşvik etmek. Katılım yoğun olması ve kurulan samimi ilişkiler bizim amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Şuna ilkini gerçekleştirdiğimiz turnuvayı inşallah gelecek yıllara da katılımın daha fazla olmasını sağlayarak geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Çok çekişmeli geçen ve eleme usulü ile finale çıkan takımlardan Yavuz Sultan Selim Cami ile Yavuz Selim Cami öğrencileri karşılaşması çekişmeli geçti.”

Maçı 9-3’lük farklı bir skorla Yavuz Sultan Selim Cami öğrencileri kazandı. Öğrenciler kupayı Canik ilçe müftüsünün elinden aldı. Maç sonunda yapılan kupa törenin ardından tüm katılımcılara ve izleyenlere baklava ikramı yapıldı.