Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, yaptırımlar ve petrol fiyatlarının dalgalanmasının Rusya ekonomisi üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

Belarus’ta düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) hükümetler arası toplantıda konuşan Medvedev, “Küresel ekonomide durum zorda ve ne zaman sona ereceği de hesaplanamıyor. Çin ve AB gibi büyük piyasalarda yaşanan gelişmeler, para piyasaları ve borsalarda türbülans yaşanmasına neden oluyor.” dedi.

Rusya’da ekonominin tüm bu olumsuzlukların dışında yaptırımlar nedeni ile de baskı altında olduğunu kaydeden Medvedev, hidrokarbon piyasasında dalgalanmanın devam ettiğine dikkat çekti.

NORMALLEŞME ZAMAN ALACAK

Dalgalanmanın mali piyasalar ve reel ekonomi açısından önemli hale gelmeye başladığını ifade eden Medvedev, “Kendi ekonomik politikalarımızı belirlerken artık dalgalanmayı dikkate almak zorundayız.” uyarısında bulundu.

Küresel ekonomide yaşanan gelişmelerin Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri ekonomileri açısından ek istikrarsızlık oluşturduğunu hatırlatan Medvedev, “AEB içerisinde iş dünyasının normalleşmesi, yatırımlara dönülmesi bir miktar zaman alacak.” tespitinde bulundu.