Zonguldak’ta lösemi hastalığından hayatını kaybeden 11 yaşındaki Melisa Kar’ın cenazesi toprağa verildi.

Ev hanımı Çiğdem(41) ve Sağlık Müdürlüğü personeli Erkan Kar'ın(45) 2 çocuğundan büyüğü olan Yayla Ortaokulu 1. sınıf öğrencisi Melisa Kar’a, 1 yıl önce halsizlik şikayetiyle gittikleri hastanede kan kanseri (lösemi) teşhisi konuldu.

Bir süredir lösemi tedavisi gören Yayla Ortaokulu 1. sınıf öğrencisi Melisa Kar(11), 2 ay önce tedavi için Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yattı. Burada tedavi görürken enfeksiyon kapan Kar’a uygun ilik bulundu. Ancak enfeksiyon tedavisi gören Kar, ilik nakli yapılamadan dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İLK DÖNEM TAKDİR ALDI

İstanbul Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Kar'a ilik nakli yapılması kararlaştırıldı. Ancak uygun ilik bulunamadı. Bu arada 2014-2015 eğitim öğretim dönemini evde gören Kar, ilk dönem takdirname belgesi kazandı. Yaklaşık 1 ay önce Almanya'dan uygun ilik bulunan Kar, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilik nakli için beklerken, fenalaştı. Bir haftadır yoğun bakımda kalan Melisa Kar, kurtarılamadı.

CENAZEDE GÖZYAŞI SEL OLDU

Memleketi Zonguldak’a getirilen Melisa’nın cenazesi için Acılık Hz. Ali Camii’nde tören düzenlendi. Cenazeye İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Emin Palancı, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Acılı anne ve baba tabut başında gözyaşı döktü.

Çocuklarını kurtaramamanın acısını yaşayan Kar çifti, insanları bağış yapmaya çağırarak, "Yavrumuz çok acı çekti. Oradaki çocuklar çok acı çekiyor. Allah o yavrularımıza yardım etsin. O çocukların acıları dinsin, herkes ilik bağışı yapsın. Artık onlara dua ediyoruz. Onlara en büyük hediye ilik bulunmasıdır." ifadesini kullandı.