Yozgat Bağımsız Milletvekili adayı olan Eski Tarım Orman Köyişleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Türkiye’nin yeni bir siyasi yapılanmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yozgat’tan bağımsız milletvekili adayı olan Lütfullah Kayalar, seçim çalışmaları kapsamında Cihan Haber Ajansı Yozgat Bürosu'nu ziyaret etti. Kayalar, yaptığı açıklamada seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek ülkede yeniden bir siyasi yapılanma ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.

Milletvekilliğinde yapılması gereken sorumlulukların belli olduğunu amacının Yozgat’tan doğacak bir ışığı tüm Türkiye’ye yaymak istediğini ifade eden Kayalar, şunları kaydetti: “Yozgat milletvekilliğinin yapması gereken nedir, sorumlulukları nedir şehrimizin köylerimizin ihtiyaçları nedir bunların hepsi zaten benim bildiğim ve bizim yapabileceğimiz şeylerdir. Ben zaten her zaman yüreğimde bunu hissederek hareket ettim. Şimdi çıktığımız yol bu değil. Ben buna gönülden inanıyorum şimdi çıktığımız yol Türkiye’de yeniden bir siyasi yapılanma ihtiyacı var. Allah kısmet ederse bu yeni siyasi yapılanma Yozgat’tan başlasın diye yola çıktık. Eğer burada Allah kısmet ederse bağımsız milletvekili olarak başladığımız bu yola devam edersek ben inanıyorum ki Türkiye’deki bu yeni başlangıcın, yeni yapılanmanın bütün Türkiye’nin beklediği bu yeni yapılanmanın Türkiye’deki başlangıcı Yozgat’tan yapılmış olacak. Yozgat burada biz bu meşaleyi yakacağız ve halkımızla birlikte bu meşaleyi Ankara’ya götüreceğiz ve Yozgat’ımız ülkemiz kazanmış olacak. Böyle bir yola çıktık, bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz inşallah hayırlı bir yol olacak.”

SİYASİ PARTİ AYRIMI YAPMADAN TOPLUMUN HER KESİMİNE HİZMET EDECEĞİM

Geçmişte olduğu gibi bugün de siyasi parti ayrımı yapmadan toplumun her kesimine hizmet etmeyi sürdüreceğini vurgulayan Kayalar, şunları ifade etti: “Siyasi parti ayrımı yapmadan insanlarımızın 'nereye oy verdi, vermedi' demedim. Veya 'oy verecek misin' diye hiçbir zaman bir beklenti içinde olmadım, sorgulama olmadan yaptığımız hizmetlerin Yozgatlımızı sevmenin, saymanın bugün yoğun ilgisini görüyoruz. Yozgat halkımız inanılmaz bir vefa örneği gösteriyor. Sandıklar başka bir şeydir, vefa çok farklı bir şeydir. Ben bugün o sevgiyi görüyorum. İnsanımız samimi bir şekilde merhaba ediyor, kucaklaşmak istiyor. Kısa mesafeyi vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşılaşınca kat etmek zaman alıyor. Bu süreçte İstanbul’dan, Konya’dan Kayseri’den İzmir’den, Balıkesir’den Bursa’dan Diyarbakır’dan Elazığ’dan kısacası Türkiye’mizin dört bir tarafından arayarak adaylığımızı destekleyen gönül veren insanlarımızın olması bize ayrı bir mutluluk veriyor.”

YOZGATIMIZA ÜLKEMİZE GÜZEL HİZMETLER BIRAKTIK

Siyaset döneminde Yozgat ve Türkiye’de önemli hizmetleri gerçekleştirdiklerini belirten Kayalar, şöyle konuştu: “Siyasete ilk başladığımda Kadışehri’ne gittiğimde iki tane çatılı binası vardı. Biz o Kadışehri’ni aldık ve yollarını yaptık. Tarım Kredi Kooperatifi, PTT’si, bankası, lisesi yapıldı o da yetmedi ilçe yapıldı ve Kadışehri’ni Kadışehri yaptık. Buradan sizi otobüse bindireceğiz ve Anakara’ya direk gideceksiniz dediğimde kimse inanmamıştı. Yani bu yapılan hizmetleri vatandaşlarımız istiyor da biz yapmış değiliz. Siyaset hizmet etme sanatıdır. Bu kapsamda bende halkımıza en iyi hizmeti etmenin gayreti içinde bu çalışmaları gerçekleştirdim. Kısacası Yozgat’ın her yerine hizmet etmeye çalıştım.”