İpek medya grubuna el konulması Macar basınında da geniş yankı buldu.

'Hirmagazin' internet sitesi, "Özgür medya isteyen İstanbul’daki protestocuları polis zoruyla dağıttılar" başlığıyla verdiği haberde, şu ifadelere yer verdi: "Türk protestocular İstanbul’da 'özgür medya susturulamaz' sloganları attı. Protestocular, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri ve muhalif medyanın da sahibi olan olan Koza-İpek Holding’in polisler tarafından işgalini protesto için sokaklara döküldü. Başörtülü bir protestocu şöyle konuştu: 'Medyayı sansürledikleri için buradayım. Demokrasi adına sesimi duyurmak için geldim. Çünkü burada medyayı işgal ediyorlar. İşgal karşısında sessiz kalamam.'"

Nepszava sitesi ise "Erdoğan bağımsız medyayı ortadan kaldırıyor" başlıklı haberinde, "Türk güvenlik güçleri tarafından muhalif medyaya topyekun bir savaş başlatıldı. Pazar günkü seçimlere birkaç gün kala hükümetten bağımsız medyayı felç ettiler. Muhalif siyasetçilere göre hükümet 1 Kasım seçimleri öncesinde medyaya savaş açtı ve olaylardan dolayı AB endişelerini ifade etti." diye yazdı.

"STÜDYOMUZDA POLİSLERİ GÖRÜRSENİZ HİÇ ŞAŞIRMAYIN!"

Hvg sitesi ise "Türk polisi Çarşamba günü muhalif medya şirketinin İstanbul binasını işgal etti. Bina önünde çalışanlarla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Avrupa Birliği temsilcisi de olaylardan dolayı endişelerini dile getirdi."

24.hu sitesi de "Türk polisi canlı yayında televizyon kanalını bastı" başlıklı haberinde, şu ifadeleri kullandı:

"Televizyon çalışanları polisin bina içine girmesini engellemeye çalıştı fakat polis onları biber gazı ve tazyikli su ile etkisiz hale getirdi. Canlı yayında konuşan muhalif Bugün Tv haber müdürü baskın olayını, 'Sevgili izleyicilerimiz, az sonra polisleri stüdyomuzda görürseniz şaşırmayın' şeklinde duyurdu. Güvenlik güçleri Çarşamba günü medya şirketinin merkezini işgal etti."