Dün akşam (10 Aralık Çarşamba) TRT'de yeni bir tarihi dizi Diriliş Ertuğrul başladı. Başrolde  Engin Altan Düzyatan'ın olduğu dizi Osmanlı'nın Kayı Boyu'nu ve Ertuğrul Gazi'yi anlatıyor. Diriliş Ertuğrul 1. bölümde Kayı Boyu Moğol ordularının baskısı altındaydı ve Haçlılarla sürtüşmeye başladı. 1. bölümde oalnlar ve diziyi internetten izleyebileceğiniz kaynaklar haberimizin devamındadır.
 
Diriliş Ertuğrul 1. bölümde neler oldu?
Moğolların baskılarıyla bunalan Kayılar, yurt bulamadıkları için Selçuklulara ait yayladan göç edememişlerdi. Kış ve kıtlık obayı esir almıştı. Süleyman Şah'ın büyük oğlu Gündoğdu, toyda Halep'e gitmeyi önerdi ve bu teklif olumlu karşılandı peki Halep'e elçi olarak kim gönderildi? Herkes Süleyman Şah'ın kararı kritik bir öneme sahipti.
Diriliş Ertuğrul dizisinin 1. bölümünde Alpleri ile ava giden Ertuğrul, Müslüman bir aileyi Haçlıların elinden kurtarıp obaya getirdi. Kurtardığı ailenin kızı Halime, Ertuğrul'un kalbine bambaşka bir ateş düşürürdü. Ancak obanın bu yeni konukları zaten zorlu şartlar altında hayat mücadelesi veren Kayıları daha da büyük bir tehdidin kucağına attu.
Bölgenin, Haçlı entrikasının kuklası olan Selçuklu komutanı Kara Toygar, Kayılardan Ertuğrul Gazi'nin kurtardığı aileyi istedi. Aksi halde ordusuyla Kayı boyunu'nun üzerine gitmekle tehdit etti. Beyler konuyu istişare ettiler. Kayı Beyi Süleyman Şah, aileyle ilgili ne kadar verdi? Gelişleriyle Kayı obasını karıştıran ailenin sakladıkları gerçek kimlikleri büyük önem taşıyordu.

Kaynak Sözcü