70'li yıllarda yükselen erotik film furyasının önde gelen isimlerinden olan Arzu Okay, kısa süre önce Fransa'dan Türkiye'ye temelli dönüş yaptı.

Arzu Okay'ın, 29 yıl yaşadığı Paris'ten Türkiye'ye taşınır taşınmaz Diyarbakır'a giderek 'hendek' eylemlerine katıldığı ortaya çıktı.

Bianet'e konuşan Arzu Okay şunları söyledi:

60 YAŞIMDA İLK KEZ..

"Orada olmak zorundaydım. Çocuklar ölürken sessiz kalırsam kendi çocuğumun yüzüne nasıl bakarım diye düşündüm" diyen sinema sanatçısı Arzu Okay, vahşete sessiz kalan sanatçılara da seslendi, "Başıma gelecekleri az çok tahmin ediyordum ve 60 yaşımda ilk kez polisin gazlı, sulu saldırısına maruz kaldım, plastik mermiyle yaralandım. İnsanın özgürlüğünden daha kıymetli kaybedecek neyi var? Sanatçı arkadaşlarımın para pul, şöhret kaybından korkarak yaşananlara mesafeli durmasını anlamıyorum. Özgürlük olmadan hiçbirinin kıymeti yok ki!

ARKADAŞIMA BENİ BIRAK SEN KAÇ DEDİM

Barikatlara 50-60 metre mesafede durduk. HDP Eş Başkanı Figen Hanım konuşuyordu. Bir ses duyuldu. Ses bombası olduğunu söylediler. Ardından gaz bombası attı polis. Ben de sol bacağımdan plastik mermiyle yaralandım. Canım çok yandı. Arkadaşım Aksel ile el eleydim. "Beni bırak, sen kaç" dedim ama bırakmadı elimi. O mermi gözüme, kafama da gelebilirdi. Şans eseri bacağıma geldi. Daha önce hiç böyle bir olay yaşamamıştım, 60'ımda kısmetmiş