Yayın hayatına başlamadan karakteriyle nedeniyle hedef gösterilen Netflix yapımı gençlik dizisi AŞK 101 bu sefer de verdiği mesajlar nedeniyle gündemde. Aydınlık Gazetesi'nden Utku Reyhan'ın çıkardığı mesajlar neymiş bakalım! 

Hakan Muhafız ve Atiye'nin ardından Netflix'in 3. Türkiye yapımı olan gençlik dizisi Aşk 101 daha yayınlanmadan karakteriyle gündeme oturmuştu hatırlarsınız.

Pınar Deniz, Kubilay Aka ve Kaan Urgancıoğlu gibi sevilen isimlerden oluşan dizide Selahattin Paşalı’nın canlandırdığı Osman karakterinin eşcinsel olduğu iddia edilmişti ve diziyi eleştirmişlerdi.

Eleştirilen ardından dizide gay bir karakterin olmadığı söylense de Cüneyt Özdemir'in programına katılan Mahir Ünal, böyle bir karakterin olduğunu söylemişti. 

Mahir Ünal, 'Netflix, bir dizi istedi. Dizinin senaryosu hazırlandı ve dizi bir eşcinsel hikayesiydi ve orada Osman isminde bir eşcinsel üzerinden bir yerli yapım firmasına bir dizi yapım teklifi verdi' demişti.

Yayına girdikten sonra Osman'ın gay olmadığı görülünce yapılan senaryo değişikliği de bazı insanları sinirlendirmişti.

Birçok gazetenin, kişinin ve kurumun saldırdığı dizinin geçtiğimiz haftalarda 2. sezonu yayınlandı. Her zamanki gibi yine birileri vakit kaybetmeden eleştirmeye başladı. Bu sefer de Aydınlık'tan Utku Reyhan "AŞK 101'in mesajları" başlığıyla diziyi gündemine aldı.

5 lise öğrencisinin "aykırı" olduğunu belirten Reyhan, kamu mallarına sahip çıkma, aile, saygı gibi değerlere başkaldırılmasını farklılık olarak değerlendirmiş. Bunların dışında dizide "Bütün aileler berbat" , "Anneler anlayışsız, babalar duygusuz" , "Okullar anlamsız" gibi mesajların verildiğini belirtmiş.

Çıkardıkları diğer mesajlar da şu şekilde; 

Bütün öğretmenler demode ve kötü

İnsan denen canlı “boktan”

Çikolatalı süt kötü, bira şahane

Düzenli ev sıkıcı, dağınık bohem evi iyi

Doğrunun ölçüsü sensin

Önemli olan anı yaşamak