Mersin Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle yaklaşık 9 ay önce müsadere altına alınan ve Çay Mahallesindeki bir depoda tutulan bin 40 ton bozuk etin imha çalışmalarına başlandı. Elektrikleri kesik olan depoda bulunan etler yaydığı pis koku ve oluşturduğu çevre kirliliği nedeniyle vatandaşların tepkisine neden oluyordu.

Bu konudaki temasların yoğunlaşması neticesinde, bozuk bin 40 ton etin, depodan tahliyesiyle Mersin Düzenli Çöp ve Katı Atık Depolama Tesisinde ayrı bir bölümde imha edilmesine başlandı. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, imha çalışmaları esnasında ilgili depoya gelerek incelemelerde bulunup yetkililerinden de imha yöntemine ilişkin bilgi aldı.

Deponun elektriklerinin 6 aydır kesik olduğunu, yoğun koku nedeniyle çalışacak personel bulmakta zorlandıklarını dile getiren depo yetkilileri, gerekli yazışmaları yapmalarına ve mahkeme kararlarına rağmen bugüne kadar bir aşama kaydedemediklerini ifade ettiler. Yediemin oldukları için kendi inisiyatifleriyle bozulan etleri imha yoluna gidemediklerini de belirten depo yetkilileri, sürecin önünü açan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’ya teşekkür etti.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, depo yetkilileriyle yaptığı görüşmede kısa bir süre önce haberdar oldukları sorunun çözümü için gereken çabayı gösterdiklerini ifade etti. Mutlu, “Daha önce bu konuyla ilgili depo sahipleri belediyemize gelmiş ya da müracaat etmiş olsalardı, bu sorunun çözümünü daha erken sağlayabilirdik. Biz bu sorundan halkımızın, özellikle sosyal medya üzerinden şikâyetlerini bize iletmeleri sonucunda haberdar olduk. Bunun üzerine harekete geçtik ve bir sonuç elde etme noktasına gelmiş olduk. Ben Çevre Müdürü ve Gümrük Müdürüyle bizzat görüşmeler yaptım. Mahalle muhtarı ve mahalle meclislerinin temsilcileriyle bir araya geldim. Bu konuyla ilgili çok sayıda şikâyet aldık, özellikle Çay Mahallesi halkının sabrının taşmak üzere olduğunu gördük." ifadesini kullandı.