Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi, düzenlediği iftar yemeğinde Manisalı işadamları ve protokolünü bir araya getirdi.
Manisa Saruhan Otel’de düzenlenen iftar yemeğine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi, AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Bekir Sami Nalbantoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamları katıldı Kur’an tilavetiyle başlayan iftar programı, ezanın okunmasıyla birlikte oruç açılmasıyla devam etti. Yenilen iftar yemeğinin ardından açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, katılımcılara teşekkür etti.
"İŞ ADAMLARIMIZ KORKMASIN"
AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur da, "MÜSAD, Anadolu sermayesini temsil eden ahlaklı, faziletli bir duruş sergileyen sermayenin bir araya gelmiş olduğu ve ülkenin dertleriyle ilgilenen, garip gurebasından tutun da sanayicilerin önünün açılması noktasında darbelere karşı dik duruşlarından dolayı biz MÜSİAD’ı iyi tanıyoruz. İşte bugün yaşanan bir terör eylemi var. Uzun bir zamandan beri içerden ve dışarıdan saldırılar güçlü bir şekilde devam ediyor ama hamdolsun devletimiz hükümetimiz bununla alakalı dirayetli bir güç sergiliyor. Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere buradaki zulmü buradaki örgütün PKK’nın yapmış olduğu zulme karşı devletimiz çok büyük bir mücadele sergiliyor. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde böylesi rahmet ayında dualarımızı arttıralım. Bugüne kadar şehit olmuş kardeşlerimize askerlerimize, polislerimize, korucularımıza ve sivillerimize Rabbimden rahmet diliyorum. İnşallah en kısa zamanda da böylesi bu örgütün beli kırılmış durumdadır. Bunun da sonu gelecektir. İş adamlarımız sanayicilerimiz korkmasın. Güçlü bir devletimiz var. Devletimize ait güçlü bir yapı var. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Binali Yıldırım Başbakanımızın öncülüğünde devletimizin bütün kurumlarıyla ayaktayız. Ayakta olmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda inşallah bin yıldır nasıl kardeşlik içerisinde yaşıyorsak binlerce yıl daha kıyamete kadar bu topraklarda olacağız" dedi.
"SOYKIRIM OLARAK TAHLİL ETMELERİ KABUL EDİLEMEZ"
MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Bekir Nalbantoğlu’nun gündeminde ise son dönemde yaşanan terör olayları vardı. Türkiye’nin jeopolitik olarak zor bir ülke olduğunu vurgulayan Nalbantoğlu, "Türkiye jeopolitik risklerin yoğun olduğu, krizlerin ve çatışmaların yaşandığı zorlu bir coğrafyada yer alıyor. Devletimiz bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da bu zorlu coğrafyadan devraldığı mirasın gereğini yerine getirmeye gayret ediyor. Savaş başladığından bu yana 3 milyar Suriyeliye kapılarımızı açmamız bunun göstergesi. Bunu hiç kuşkusuz insani kaynak olarak değil bir kıymet olarak gördüğümüz için yapıyoruz. Fakat dünyanın geri kalanından böyle bir yaklaşım göremiyoruz" dedi.
Almanya Parlamentosu’nun aldığı karar nedeniyle tepkisini dile getiren Nalbantoğlu, "Yetmezmiş gibi Alma Federal Parlamentosunda sözde Ermeni soykırımını kabul eden bir yasa tasarısı geçti. Almanya yalnızca önde gelen bir ticari ortağımız değil, 1. Dünya Savaşı’nda da müttefikimizdi. 1. Dünya Savaşının koşulları içerisinde yaşanan bu nedenle doğrudan halkın varlığına yönelik olarak kabul edilmesi imkansız bu hadiseleri soykırım olarak tahlil etmeleri kabul edilemez" diye konuştu.
"YATIRIM TALEPLERİNİ KARŞILAMAKTA ZORLANIYORUZ"
Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, "Biz organize sanayi bölgelerimizde yatırım taleplerini karşılamakta zorlanıyor, yeni yatırım alanları oluşturmak için çeşitli çabalar içerisinde bulunuyoruz. Bunun için MÜSİAD’ın Manisa’da bulunması anlamlı. Manisa önemli bir yer ve gelecekte çok daha önemli bir yer olacak. Biz insanımızı bu faiz kredi kıskacından kurtarmanın formüllerini ve günümüz ekonomisine, ekonomi dünyasına yeni enstrümanlar sunmayı başarmamız gerekiyor. Biz Osmanlı coğrafyasında batılıların kendi ifadeleriyle "Osmanlı barış" dönemi denilen bir dönemi, huzuru sağlamayı başarmış üstelik bu işi dışarıdan gelen bir milletin çocukları olarak başarmış bir milletin torunlarıyız. Biz bu işi dün yaptık. Nasıl yapıldığını da herkese gösterdik. Balkanlar’da da Ortadoğu’da da Kafkaslar’da da barışı ve huzuru sağladık. Yapmamız gereken bunu yenilemek. Bunun için MÜSİAD iyi bir öncü" dedi.
Konuşmaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Nalbantoğlu ve protokol tarafından üyelere rozet takıldı.