Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Alper Ulusoy, İsmail Şencan, İbrahim Bozbey
Manisaspor: Umut Kaya, Gafurov, Erdi Öner, Ümit Yasin Arslan, Mikic, Hakan Barış, İsmail Köse, Hakan Turan, Gökhan Sazdağı, Oğuzhan Kayar, Şaban Yılmaz
Galatasaray: Sinan Bolat, Tarık Çamdal, Koray Günter, Semih Kaya, Aydın Yılmaz, Emre Çolak, Felipe Melo, Olcan Adın, Yekta Kurtuluş Dzemaili, Pandev
Gol: Dk. 1 Yekta Kurtuluş (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 34 Hakan Barış (Manisaspor)

Türkiye Kupası Çeyrek Final ikinci maçında Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Manisaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, konuk ekip Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle bitti.

Karşılaşmaya Galatasaray gol ile başladı. 1. dakikada sol kanattan kullanılan taç atışı ile son çizgide topla buluşan Pandev rakibini geçerek ceza sahasına girdi ve penaltı noktası sol çaprazına hareketlenen Yekta Kurtuluş'u gördü. Topla buluşan Yekta Kurtuluş yerden tek vuruş ile topu sağ köşeden filelerle buluşturdu: 0-1

22. dakikada Manisaspor'dan Oğuzhan Kayar'ın yaklaşık 35 metreden sol ayağıyla yaptığı sert şutta, kaleci Sinan Bolat topu son anda tokatlayarak kornere gönderdi.

30. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Pandev, kaleci Umut Kaya ile altı pas içerisinde karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonda kaleci Umut Kaya gole izin vermedi.

34. dakikada Galatasaray'dan Dzemaili'nin ceza sahası dışarısından yerden attığı sert şut, direğin yanından az farkla auta gitti.

40. dakikada konuk ekip Galatasaray önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Dzemaili'nin sağdan yaptığı ortada uzak noktada Olcan Adın top ile buluştu. Olcan Adın'ın altı pas içerisine yaptığı ortada Yekta Kurtuluş kafayla kötü vurunca top direğin yanından az farla dışarı gitti.

Geri kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Galatasaray ilk 45 dakikayı 1-0 önde bitirdi.

MAÇTAN NOTLAR

Gediz kapalı tribünde bulunan Galatasaray taraftarları, Kutlu Doğum Haftası 'Hz. Muhammed (sav) ile tamamlandı insanlığın kurtuluş haritası, kutlu olsun Efendimizin doğum haftası' yazılı pankart açtı. Her iki takım taraftarı da maça çok fazla ilgi göstermedi ve tribünlerin büyük bir bölümü boş kaldı.