Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MASİAD) Cumhuriyet Meydanı'nda bu sene 6'ncısını düzenlediği Potansiyel İş Kadınları Fuarı'nda el işi ve gıda kategorilerinde 80 kadın stant açtı. Fuarın, tek gün açık kalacağı bildirildi. İki kategoride ilk üçe giren potansiyel iş kadınlarına, 6 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle toplamda 4 bin 500 lira para ödülü verileceği belirtildi.

MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Akar, bu seneki fuarın ana temasının Manavgat'ta yetişen 'defne ve defne ürünleri' ile 'keçiboynuzu (harnup) ve keçiboynuzu ürünleri' olduğunu belirtti. Akar, fuar açılışında yaptığı konuşmada, fuarları geleneksel hale getirmenin sevinci içinde olduklarını söyledi.

Bu sene 6.'sını düzenledikleri fuarın ana temasının, keçi boynuzu ve defne olduğunu belirten Akar, Manavgat için Manavgat susamından sonra keçiboynuzu ve defnesini de dünya gündemine taşımada kararlı olduklarını kaydetti. Keçiboynuzunun sağlık deposu olduğunu, defnenin de sağlık ve kozmetikte kullanıldığının altını çizen Akar, MASİAD olarak ilçede geçen yıl keçiboynuzu üretiminin yaygınlaşması için fidan dağıtımı yaptıklarını belirtti. Bölgenin turizm potansiyelinin yüksek olmasının Manavgat keçiboynuzu ve defnesini dünyaya tanıtacağının altını çizen Akar, "Otellerimizin, bölgemizin yöresel ürünlerini tanıtmaları için stant açmalarını istiyoruz. Otellerimiz bünyesinde açılan defne, susam ve keçiboynuzu stantları Manavgat'ta yetişen ürünleri dünyaya tanıtacaktır. Turistler tatil sonrası ülkesine dönerken keçiboynuzu, defne yağı, keçiboynuzu lokumu ve çeşitleriyle dönecektir." diye konuştu.

MASİAD Girişimci İş Kadınları Kurulu Başkanı Esma Özden Çetin de yaptığı açıklamada, yer darlığına bağlı 80 kadının stant açmaları için başvurularını kabul ettiklerini söyledi. Dereceye giren birincilere bin, ikinciye 750 ve üçüncüye 500 lira para ödülü vereceklerini belirten Çetin, bu tür bir organizasyonun, Manavgat yanı sıra Datça'da da yapıldığını ifade etti.

Fuarın amacının kadınların el emeği göz nuru eserlerini gün yüzüne çıkarma ve üretime kazandırmak olduğunu belirten Çetin, bu tür etkinliklerle moral ve motivasyon desteği verdiklerini kaydetti.