Fatih Koleji öğrencileri, matematiği oynayarak daha eğlenceli bir şekilde öğreniyor. Kümeler ve olasılık gibi konuları daha iyi şekilde kavrayan öğrenciler, bu şekilde matematiğin sevimli hale geldiğini söyledi.

Başakşehir’de bulunan Fatih Koleji Orta Okul Müdürü Muhammet Polat, öğrencilerinin matematik oyunlarıyla daha çok sevdiklerini söyledi. Polat, “Bu yaş grubu öğrencilerde soyut şeyleri algılamada zorlanıyorlar. Amacımız bunu somutlaştırmak. Çocuklar bu etkinliklerle matematik dersini somutlaştırmış oluyorlar. Hepimiz okul hayatımızda yaşamışızdır, hepimiz için matematik bir handikaptır. Ama biz bu oyunlar sayesinde bu problemi aşmış olduk. Ayrıca önümüzde bir tatil dönemi var. Bu dönemlerde çocuklar vakitlerini boşuna geçirmemek için bir taraftan öğrenerek, bir taraftan da eğlenmelerini sağlıyoruz bu vesileyle.” dedi.

Matematik oyunları sayesinde grup çalışmasını da öğrendiğini anlatan 8. sınıf öğrencisi Beyza Nur Usta, “Daha önce öğrendiğimiz ve şimdi öğrendiğimiz pekişmiş oldu. Ayrıca grup çalışması sağlıyor." şeklinde konuştu.

8 sınıf öğrencisi Elif İlter ise, “Matematik açısından düşünce yapımız gelişti. Matematik daha eğlenceli hale geldi. Matematik bazı çocuklar için bir kâbustu. Bu oyun sayesinde çocuklar matematiği daha çok sevmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Mustafa Gündüz de şunları dile getirdi: “Bu olasılık ile ilgili olduğu için daha önce işlediğim bir konu. O yüzden pekiştirmeyi sağlıyor. Hem oynarken eğleniyoruz, hem de bazı şeyleri öğretiyor.”