Bengü Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Murat İde, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce her ay düzenlenen Medya Söyleşileri programı kapsamında, 'Benim Canım Medyam' başlığıyla Adanalılara hitap etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’de medyanın son yıllardaki yapılanmasına ve 'havuz medyası' olarak adlandırılan bir oluşumun yol açtığı sorunlara değinen Murat İde, medya patronlarının, çok sayıda alanda faaliyet gösteren başka işlerin de sahibi olmasından dolayı, siyasi iktidarla mecburen ya da gönüllü olarak iş birliği yaptığını ve basın-yayın-medya kuruluşu olarak, asli görevini yerine getiremediğini söyledi. İde, Batı ülkelerinde bu ilişkiye yasal sınırlamalar getirildiğini belirtti.

Medya Okur Yazarlığı ve medyanın 4. kuvvet olarak tanımlanmasıyla ilgili görüşlerini de paylaşan Murat İde, 'Haber, habercinin namusudur ve namus menfaatle takaslanmaz' sözünü ısrarla dile getirdiklerini açıkladı. Medyanın 4. kuvvet olabilmesi için bir ülkede yasama, yürütme ve yargı organlarının ayrı ayrı güçler olarak ortaya çıkması gerektiğini kaydeden Murat İde, ardından katılımcıların sorularını cevapladı.