Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki “10. Yıl Özel Onur Ödülü’ne” layık görüldü.

Yerel yayın yapan Kayseri Maç Gazetesi’nin Geleneksel Ödül Töreni'ne Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Erciyes Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi Rektörleri, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı. Törende konuşan Kayseri Maç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Salih Balcı, Kayseri’de sporun gelişmesinde büyük pay sahibi olduğunu belirttiği Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti. Balcı daha sonra Özhaseki’ye 10. Yıl Özel Onur Ödülü’nü takdim etti.

Ödül için teşekkür eden Özhaseki, Kayseri’nin sporda da gelişmesi için gayret gösterdiğini belirtti. Yurtdışındaki statları görünce imrendiğini ve dışarıdan davetliler gelince ‘Nereyi göstereceğiz’ kaygısını yaşadığını ifade eden Mehmet Özhaseki, “Bir proje geliştirdik ve Kayseri ilk kez kendi gücüyle stadını yapan şehir oldu. Sonra Spor Bakanlığı Kayseri Modeli diyerek 25 ilde stat yapmaya başladı. Kayseri’de sporun altyapısı yapılınca güzel şeyler de olmaya başladı. Milli maçlar ilk kez Kayseri’ye verildi. Bir taraftan Süper Ligde, birinci ligde takımlarımız var. Kız basket takımınıza yıllardır emek veriyoruz. İki sene üst üste Avrupa’da ikinci oldular. Kolay bir başarı değil bu. Ayrıca bugün Kayseri’de dağda kayak, şehirde su kayağı yapabiliyorsunuz. Belediyelere düşen sporun alt yapısını yapmaktı. Ben bu konuda gayret ettim. Bu işin Spor Bakanlığı var onlar yapsın diyebilirdik. Çünkü büyük işler kolaylıkla olmuyor. Yeni stat ömrümden en az beş sene almıştır. Ne çektiğimi, neler söylediklerini ben biliyorum. Şimdi geçmişi unuttum. Stada gidip insanların keyifle maç izlediğini görmek benim için en büyük mutluluk. Yaptığınız eserlerden dolayı insanların gülümsediğini, dua ettiğini görmek dünyanın en büyük mutluluğu” dedi. Özhaseki sözlerinin sonunda ödüle layık görüldüğü için teşekkür etti.

Özhaseki ayrıca törende ödüle layık görülen Kayseri Erciyessporlu Edinho ve Kayserisporlu Mert Nobre’ye ödüllerini verdi.