'Geleceğimize Renk Katalım' sloganıyla hareket eden Melikşah Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ile Anthitecture Mimarlık Kulübü üyeleri köy okullarını tasarımlarıyla renklendiriyor.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha iyi şartlarda eğitim vermek için merkez okullara göre imkânları daha kısıtlı olan köy okullarının tadilat ve boya işlerini yapan Mimarlık öğrencileri Kayseri’nin Talas ilçesi Kepez köyü ilköğretim okulunun duvarlarını farklı desenler çizerek renklendirdi.

Çalışma hakkında bilgi veren Melikşah Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Beyhan Bolak Hisarlıgil, “Şuanda Talas’ın Kepez köyü ilköğretim okulundayız. Sosyal sorumluluk atölyesi kapsamında Melikşah Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine ders açtık. Yaklaşık 20 kişi bu atölye dersinde yer aldı. Dersin başından itibaren öğrenciler okulda analizlerde bulunarak çeşitli tasarımlar yaptılar. Öğrencilere daha iyi nasıl katkı sağlarla, eğitim gördükleri mekânları nasıl daha güzel hale getirebilirler bunun çalışmasını yaptılar. Bu projenin amacı köy okullarında okuyan öğrencilere daha güzel ve yaşanılabilir mekânlar bırakmaktır.” dedi

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat da okulu ziyaret ederek öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Üniversite olarak öğrencilerine bir taraftan mesleki eğitim verirken diğer taraftan da içinde yaşadıkları topluma karşı sorumluluklarını artırmak olduğunu ifade etti. Üniversitede bu bağlamda birçok etkinliğin yapıldığını vurgulayan Prof. Dr. Mat, “Şuanda bu okuldaki çalışma Mimarlık bölümü öğrencilerimizin sosyal sorumluluk dersi kapsamında yaptıkları bir projedir. Bu şekilde öğrencilerimiz şuana kadar birçok okulda boyama etkinliği düzenlediler ve önümüzdeki aylarda bu çalışmalarını farklı köy okullarında da devam ettirecekler. Bundan sonraki aşama da tüm meslek guruplarını da içine alacak şekilde projeyi genişletmek olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Çalışmada yer alan Mimarlık Bölümü öğrencisi Aslıhan Güngördü, “Bu Anthitecture kulübü olarak 3. okul boyamamız. Bu çalışmada yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlikte katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Projenin hazırlanmasında öncülük eden Melikşah Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Asistanı Seda Kızıltepe ise, “Bu proje ile amacımız, ihtiyacı olan köy okullarını boyamak hem de oradaki çocuklara bir nebze olsun yardımcı olmaktır. Çalışmamıza öncelikli olarak çeşitli analizlerle ihtiyacı olan okulları belirleyerek başladık ve bugün 3. okulumuzda boyama yapıyoruz.” diye konuştu.

Projenin hazırlık aşamasında diğer öğrencilerin katkılarını da almak için yardım kampanyaları düzenlediklerini belirten Öğretim Asistanı Hande Kahraman da, “Gerek yardımlarla gerekse sponsor desteği işe başladık. Bugün burada düzenlediğimiz projeyi daha da geliştirerek bu okullarda eğitim gören öğrencileri de işin içine katmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.