Muğla'nın Menteşe ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen 'En Güzel Bahçe Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. 28 katılımcının katıldığı yarışmanın ödül töreni Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde yapıldı. Törene Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, başkan yardımcıları, birim müdürleri, jüri üyeleri ve yarışmacılar katıldı.

Başkan Gümüş törende yaptığı açıklamada, bu yıl ilkini yaptıkları En Güzel Bahçe Yarışması'nı, ilçeyi daha güzel yapmak adına hayata geçirdiklerini söyledi. Gümüş, "Bu etkinliğimiz tabi sizlerin katılımı ile daha da güzelleşiyor. Katılımlarınız sayesinde yeşili ve doğayı korumak, Menteşe’nin güzel dokusuna katkıda bulunmak adına sizler de destek vermiş oluyorsunuz. Bizler de ilçemizi daha da güzel yapmak adına gece gündüz çalışıyoruz. Amacımız belediye olarak başlattığımız yeşil alan sevgisini, sizlerin de katılımı ile devam ettirmek, artırmak. Geleneksel hale getirmek istediğimiz yarışmamıza ilginin, her yıl artarak devam edeceğine inanıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından ödül ve plaket törenine geçildi. 'Site', 'Bahçe' ve 'Balkon' dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi. 'En Güzel Site Bahçesi' dalında birinci olan İdeal 2 Apartmanı'nı temsil eden Selçuk Gedikoğlu'na ve 'En Güzel Bahçe' dalında birinci olan Ertem Demir'e tam altın, yeşil flama ve bahçe malzemeleri verildi. Yarışmada dereceye girenlere yarım, çeyrek altın ile bağ makası, eldiven ve çeşitli bahçe malzemeleri hediye edildi. Ödül töreninde ayrıca yarışmaya yapmış olduğu katkılarından dolayı jüri üyesi TMMOB Peyzaj Mimarları Odasından İsmet Kamil Öner’e plaket verildi.