Mersin merkezli 19 ilde gerçekleştirilen ’Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonun ardından tutuksuz yargılanan 70 sanık hakkında ’tutuklama kararı çıkarılması’ yönünde başvuruda bulunuldu.
Başvuruyu yapan müşteki avukatlarından Murat Altındere, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 17 Ekim tarihine ertelenen davanın 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından daha da önem kazandığını söyledi. Altındere, ’Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs’ gibi önemli suçlamalarla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanıkların FETÖ’nün darbe girişiminin ardından tutuksuz yargılanmasının son derece tehlikeli olduğunu belirtti. Bu nedenle sanıkların tutuklanması için harekete geçerek 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunduklarını aktaran Altındere, Mersin’deki davada yargılanan sanıkların tamamı hakkında CMK 100. madde gereğince tutuklama kararı çıkarılması ve yargılamanın tutuklu olarak devam etmesini talep ettiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da davaya müdahil olduğunu anımsatan Altındere, 15 Temmuz’da yaşanan son olayla bu örgütün ne kadar tehlikeli olduğunun ortaya çıktığını söyledi.
Altındere, "Kanlı eylemlere gözünü kırpmadan girebileceği, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve hükümetini yıkmak için hiçbir fiilden kaçınmayacağı, bu uğurda polis, asker, vatandaş gözetmeden masum insanları acımasızca katledeceği bir kez daha gözler önüne serildi. Kanlı darbe girişimi göz önüne alındığında bu dosyadaki sanıkların tutuksuz olarak yargılanması hem ülkemiz hem de müştekiler açısından son derece tehlikeli olabileceği gibi hukuka ve hakkaniyete de aykırı olacaktır" dedi.