Fatih Üniversitesi 2014-2015 yılı mezuniyet töreni, Ora Arena’da düzenlenen coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Öğrencilerin tören için ailelerine hitaben yazıp söyledikleri 'Ailem' şarkısı geceye damga vurdu.

Kurulduğu 1996 yılından bugüne 25 bin mezun veren Fatih Üniversitesi, bu yıl mezun olan 2 bin 700 öğrencisi için görkemli bir mezuniyet töreni düzenledi. Ora Arena’da gerçekleştirilen mezuniyet törenine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) eski başkan vekili Uygur Tazebay, hayırsever Melek İpek, üniversitenin akademisyenleri ve pek çok yabancı ülkeden misafirler katıldı.

Dream of İstanbul ekibinin ilginç dans gösterisiyle renklenen törene mezun öğrencilerin aileleri yoğun ilgi gösterdi. Gecede öğrencilerin hep bir ağızdan söylediği 'Ailem' şarkısı ise salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Törende konuşan Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Gücin, mezun olan öğrencilerin büyük bir dünya ailesi mensubu olduğunu söyledi. Gücin, "16. dönem mezunlarımıza söylemek istediklerim şunlar: artık şu an itibariyle bir dünya üniversitesi mezunusunuz, 4-5 yıl önce sizi bize emanet eden ailelerinize ve onların hüsnü zanlarına layık pırıl pırıl mezunlar olarak sizleri öncelikle Allah'a ve tekrar onlara emanet etmek suretiyle bugün uğurluyoruz." ifadelerini kullandı.

Hayırsever Melek İpek, çocukluk döneminde geçirdiği rahatsızlıktan dolayı bir bacağını kaybeden Berfin Balık’ın başarısına şahitlik etmek için törene katıldı. Hukuk ve işletme bölümlerini aynı anda başarıyla bitiren Berfin Balık’ı liseden beri okutan İpek, sahnede Berfin’e diplomasını verirken gözyaşlarını tutamadı.

Törende ayrıca 4.00 tam puan ile üniversite birincisi olan Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Tuba Şahin ve Ramil Salimov ile Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Eskin’e de plaket takdim edildi.