Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kahramanmaraş'tan 4'üncü sıra adayı, Ejder Oruç, listedeki sıralamayı beğenmediğini, taban siyaseti, bölgesel dengeler, kişilerin birikimleri ve liyakat gözetilmeden hazırlanan liste nedeniyle adaylıktan çekildiğini yazılı bir açıklama yaparak duyurdu.

Listede 4.’üncü sırada yer almasını ‘şahsını rencide edici’ olarak değerlendiren Oruç şunları kaydetti: “Meslek hayatım boyunca oldukça başarılı projelere imza atarken, meslek hazzını da doya doya yaşadım. Ancak, siyasi hayatım için aynısını söyleyemeyeceğim. 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler seçiminde MHP'den Kahramanmaraş Belediye Başkanlığına aday adaylığı ile başlayan süreç, 2011 genel seçimlerinde yine Kahramanmaraş’tan 3. sıra adaylık, 2015 yapılacak seçimlerde ise 4. sıra adaylık olarak karşılık buldu.
25. dönem Milletvekilliği sıralamasının Kahramanmaraş siyaseti açısından da isabetli olmadığını düşünüyorum. Taban siyaseti, bölgesel dengeler ve kişilerin birikimleri ve liyakat gözetilmeden yapılan bu sıralamanın ne partime ne de iktidara karşı mücadeleye katkı vermeyeceğini düşünüyor, 37 kişiden oluşan aday adayı insan kaynağından yeterince istifade edilmediğini düşünüyorum.
8 milletvekili adayının tespitinde bir tanesi Kuzey İlçelerden Afşin'den, diğerlerinin de tamamının şehir merkezinden olması listeyi yapanların özensiz davrandığı ve ilçeler arası dengeye dikkat etmeyerek şehirden alabileceği oyu maksimize etmeyi hedeflemediğini düşünüyorum. Tüm bu gerekçeler dikkate alındığında ve şahsımı rencide edecek nitelikte sıralamada beni bir önceki seçimdeki adaylık sıralamasında geriye atacak nedeni bulamadığımdan söz konusu seçimlerde MHP Kahramanmaraş adaylığından çekiliyorum.
Adaylıktan istifa etmem, partimden, siyasi fikrimden ve davamdan vazgeçtim anlamına kesinlikle gelmez.”