Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, polis baskınıyla Bank Asya’nın yönetim kuruluna el konulmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın intikam operasyonu olduğunu söyledi. Yılmaz, yönetimin bir an önce iadesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17-25 yolsuzluk operasyonun arkasında olduğunu düşündüğü kişilere karşı bir husumet beslediğini belirten Milletvekili Yılmaz, BDDK’nın Bank Asya’nın yönetimine el koyma girişiminin de bu nedenle intikam operasyonu olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanın daha önce mitinglerde ve çıktığı televizyon programlarında Bank Asya’ya el konulması, bitirilmesi gerektiğine yönelik ifadelerini hatırlatan Milletvekili Yılmaz, “Şimdi o ifadeleri talimat kabul eden Türkiye’deki bir takım tetikçi unsurlar bugün Bank Asya’ya el koydular. Bunun hukuki bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Bu hırs, intikam duygusuyla hareket edenler Türkiye ekonomisine ciddi zarar veriyor. Bunun özellikle dünya finans çevreleri tarafından Türkiye açısından çok olumsuz yansıyacağını, ekonomik göstergelere çok olumsuz yansıyacağı ortadadır. Yine Türk ekonomisine ciddi zarar vereceği ortadayken kesinlikle gündeminde Türk ekonomisi olmayan, sadece intikam duygusuyla hareket eden bir anlayıştır bu anlayış.” dedi.

Bank Asya olayının teşebbüs hürriyetine aykırı olduğunun altını çizen Yılmaz, “Yönetime el koyma, Bank Asya’nın içinin boş olduğu veya finans yapısındaki bir sıkıntıdan kaynaklanmıyordu. Bunu diyerek halkı bankadan para çekmeye yönlendirip bankayı bitirmeyi hesaplıyordu ama tam tersi bir durumla karşılaşınca bu sefer de yönetim yapısı diyerekten bir bahane buldu. Bir an önce bu hatadan vazgeçilerek yönetimin iade edilmesi gerekir, doğru olan da budur. Bu bir hukuki süreç değil, bankacılıkla ilgili bir uygulama değil, bu tamamen intikam hırsıyla hareket edenlerin yaptığı bir uygulamadır. Buradan sadece Bank Asya zarar görmeyecek, Türk ekonomisi, dolayısıyla Türk milleti zarar görecektir.” ifadelerini kullandı.