Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Teşkilatı 11. Olağan Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya’nın da katılımı ile gerçekleştirildi. Kongrede partililer, mevcut Başkan Yaver Özcan ile devam kararı aldı.

Kars Halk Eğitim Merkezi'nde öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde sona eren oy verme işleminde 511 oy kullanıldı. Mevcut Başkan Yaver Özcan oyların 347'sini, rakibi Hasan Fatih Ağdaş ise 157'sini aldı. Güven tazeleyen Özcan, yaptığı konuşmada partilere teşekkür etti.

Yaver Özcan, konuşmasında 2011 genel seçimlerinden mutlak galip ayrılacakken Kars'ta seçimi kaybettiklerini belirterek, "Bu atmosfer ile 2012 il kongresine gidildi. Allah nasip etti, Yaver Özcan MHP'nin il başkanı oldu. Fakat müthiş bir hazımsızlık oldu. Hem de ağabey diye en çok özendiğim insanlardan bunu gördüm. Peki benim suçum neydi? MHP İl Başkanı olmak mı? İnanın sevincini yaşayamadım. Daha sonra neler oldu? Dürüst bir yönetim olmaktan taviz vermedik. İl başkanlığının olduğu binayı MHP'ye yakışır hale getirdik. Özel günlerde çeşitli aktiviteler gerçekleştirdik. Ramazan boyunca iftar yemekleri dağıtıldı." şeklinde konuştu.

Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hepinizin malumu 8-9 civarında aday adayımız vardı ve adaylar açıklandı. Kars merkez adayımız ve şimdiki Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta ismi kendisini duyar duymaz kıyameti kopardık. Nasıl olurdu yahu, 'bu adam nereden çıktı?' dediler. Biz Karaçanta ile seçimi kazandık. Ekip olarak inandık ve başardık. Şimdi ise 7 Haziran seçimlerine ekip olarak inanıp kazanacağız."