Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye'nin Yunanistan'da yaşanan krizden ders çıkarması gerektiğini söyledi.

MTSO Başkanı Aşut, Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz ve gerekli şartları yerine getirememesi halinde Euro bölgesinden çıkarılması ihtimalinin Türkiye’ye yansımalarını değerlendirdi. Sınır komşusu olmasına rağmen Yunanistan ile ticaretin yüksek olmaması nedeniyle Türkiye’nin ticarette ciddi sıkıntı yaşamayacağını ifade eden Aşut, ancak turizm sektörünün olumsuz etkilenebileceğini tahmin ettiğini kaydetti. Aşut, Yunanistan'ın Euro'dan çıkmak zorunda kalması halinde en büyük sıkıntı ise küresel yatırım ortamında yaşanacaktır” değerlendirmesini yaptı. Asıl endişe verici durum olarak krizin İspanya, Portekiz gibi farklı AB ülkelerine sıçraması ihtimalini gösteren Aşut, Türkiye’nin yaşananlardan ders çıkarıp pazar çeşitliliğine ağırlık verme çalışmalarını aralıksız sürdürmesi gerektiğini vurguladı.

AB bitti Euro bölgesi çöktü gibi Türkiye’de ortaya konan söylemler Türkiye’de AB’nin ne kadar az bilindiğinin göstergesi olduğunu anlatan Aşut, "Tabi ki mevcut krizden AB darbe aldı. Ancak AB çöktü bitti söylemlerinin karşılığı yok. Şunu da ifade edelim Türkiye’nin bu krizden çok önemli ders çıkarması lazım. AB ile ilişkileri sıkı tutmaya devam ederken Asya, Ortadoğu, Latin Amerika ve Afrika açılımına çok daha hız vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.