Şairler Tepesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ın depremlerden etkilenen iller içerisinde yeniden inşa adına hızlı bir ivme kazandığını vurguladı.

Vahit Kirişci, depremzedeler için inşa edilen 17 bin 592 kalıcı konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ve çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sağlık alanındaki yatırımların da hız kesmeden sürdüğünü ve bu sayede Kahramanmaraş'ın uzun bir dönem sağlık ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.

AFAD Başkanı Memiş: 'Kahramanmaraş’ta Depremin Yaralarını Sarıyoruz' AFAD Başkanı Memiş: 'Kahramanmaraş’ta Depremin Yaralarını Sarıyoruz'

Whatsapp Image 2024 05 25 At 20.37.47

2023 yılında 58 bin olan çiftçi sayısının, 2024 yılında 59 bine ulaştığını belirten Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın depremin ardından kentteki tarım alanına 2,4 milyar lira destek sağladığını ve bu desteklerin artarak devam edeceğini söyledi. Ayrıca, uygun olmayan alanlar ve orta hasarlı yapılarla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yakın temas halinde olduklarını ve Kurban Bayramı'nın ardından detaylı bir rapor ve bilgilendirme yapılacağını belirtti.

Whatsapp Image 2024 05 25 At 20.37.48

Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Tuba Köksal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan katıldı.