Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Türkiye artık bir parti devleti tarafından yönetilmektedir" dedi. 'Türkiye hukuk devleti mi yoksa parti devleti mi?' diyen İnce; "Cumhurbaşkanı partili, MİT Müsteşarı partili, Vali partili, polis partili, jandarma partili al işte sana tam bir parti devleti" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem ince, memleketi Yalova'da CHP İl binasında basın toplantısı düzenledi. İnce, açıklamasında Türkiye'nin parti devleti olduğunu vurguladı. Muharrem İnce, Gezi Parkı eylemlerine katılan gençleri için 'Onlar mı bu ülkenin gençliği?' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakan Davutoğlu'na; "Yüzde 10 barajı partilere Meclisin yolunu kapatıyor. Sen parti kapatmayı bırak önce bu yüzde 10 barajını kaldır" teklifinde bulunan İnce, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye bir hukuk devleti mi, bir parti devleti mi? Cumhurbaşkanı partili, MİT Müsteşarı partili, vali, polis, jandarma partili. Al işte sana tam bir parti devleti. Türkiye artık bir parti devleti tarafından yönetilmektedir. Başbakan görünümlü müsteşar Ahmet Davutoğlu, ‘Gelin bu parti kapatma işini toptan bitirelim’ diyor. Nasıl bitireceksin? Mecliste Genel Kurul’un idaresine bırakacaksın. Ya siz zaten sabıkalı bir partisiniz. Nasıl olur da Meclis çoğunluğu sizde olduğu bir durumda Genel Kurula bunu bırakabiliriz? ‘Parti kapatmayı bırakalım’ diyor. Ona diyorum ki ben partilerin önünü kapamayın, yolunu kapamayın önce. Yüzde 10 barajı partilere Meclisin yolunu kapatıyor. Sen parti kapatmayı bırak önce bu yüzde 10 barajını kaldır. Partilere Meclis yolunu kapatma. ‘Biz mi getirdik yüzde 10 barajını’ diyor. Tamam siz getirmediniz darbeciler getirdi, Kenan Evren getirdi ama darbecilerin getirdiği bu yüzde 10 barajını savunuyorsunuz. Biz savunmuyoruz. Biz demokrat bir duruş sergiliyoruz. Gelin bunu kaldıralım diyoruz." dedi.

'BU ÜLKENİN GENÇLERİ GİRİŞİM ZEKALI BAKAN ÇOCUKLARI MI?'

Sınavsız işe alınmaları, AK Partili olmayanların kamuda iş bulamadığına dikkat çeken İnce bu konuda da şunları söyledi: "Kaçak sarayda oturan zat, ‘Bu ülkenin gençliği kim?’ dedi. Ey Recep Tayyip Erdoğan, kimdir bu ülkenin gençliği? Sınava girmeden sınava giren adayların hakkını yiyerek, kamu bankalarında, kamu işlerinde AKP’li babaları sayesinde KPSS’siz kamuya atananlar mıdır bu memleketin evlatları? Yoksa trilyona 3-5 kuruş diyenler bu ülkenin gençliği midir sizin gözünüzde. Ya da siyasete girmeden önce tek mal varlığı yüzüğü olan bir siyasetçinin gemi alan çocukları mıdır? Gemi üstüne gemi, şirket üstüne şirket kuranlar mıdır? Yoksa bu ülkenin gençleri sıfırlama günlerinde babalarına anlamakta güçlük çekenler midir? Yoksa bu ülkenin gençleri mağdur edebiyatı yapıp iş adamlarının bursuyla Amerika’da okuyanlar mıdır? Yoksa bu ülkenin gençliği kısa yoldan köşe dönenler midir? Girişim zekalı bakan çocukları mıdır? Kimdir bu ülkenin gençliği? O sokaklarda direnen, sokaklarda yürüyen işçilerin, memurların, gençlerin, işsizlerin, kadınların, erkeklerin, Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrenecek demokrasi dersi yok."