Samsun Çarşambalı muhtarların, iki ayrı dernekten tek derneğe dönüşme kararı almalarının devamında dernekte yapılacak genel kurul, tartışmaların ardından bir hafta sonraya ertelendi. Demircili köyü muhtarı Taner Akbaş ile eski dernek başkanı Muhtar Veysel Oduncu’nun tartışmaları toplantıya damga vurdu. İkili uzun süre sözlü olarak münakaşa etti.

Üç yıl önce ayrılarak iki dernek olan Samsun Çarşambalı muhtarlar, mayıs 2015’te aldıkları birleşme kararının ardından bugün genel kurul için toplandılar. Çarşamba günkü genel kurul için 136 muhtarın 80’e yakını geldi. Genel kurulda salt çoğunluk için imza atıldığı sırada Demircili Mahallesi (Köyü) Muhtarı Taner Akbaş’ın itirazı geldi. Genel kurulun, seçim olduğunu bilmeyen muhtarlar olduğunu savunan Taner Akbaş, bu yapılanların oyun olduğunu öne sürerek, Çarşamba Muhtarlar Derneği eski başkanı olan Muhtar Veysel Oduncu’yu başkan olabilmek için süreci oldu bittiye getirmekle suçladı. Akbaş:” Benim başkan olabilmek için bir çabam yok. Siz hep başkan olmak için çalışıyorsunuz. Bir hafta erteleyelim. Belki aday çıkar.” diye konuştu.

İddialar karsısında, dernekler ayrılınca Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı olan, birleşen iki derneğin geçici yönetim kurulunda bulunan Veysel Oduncu, "Herkese haber verildi. Resmi makamlardan resmi izinler alındı. Sandık oradadır. herkes de aday olabilir. biz birleşmek için buradayız” dedi. Karşılıklı tartışmaların devam ettiği sürede salt çoğunluk için gereken imzaların 57’si temin edildi. Ancak saat 11.00’a kadar durmayan sözlü atışmalar karşısında geçici yönetim tarafından genel kurulun haftaya ertelendiği açıklandı.

Çarşambalı muhtarlar üç yıl önce tek dernek çatısı altından ayrılmış; Başkanlığında Veysel Oduncu'nun olduğu Çarşamba Muhtarlar derneği ve Başkanlığında Sebahattin Aydınoğlu'nun olduğu Çarşamba Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği olarak iki ayrı kurumsal yapıya bürünmüşlerdi.