Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) genel kurul toplantısını Arnsberg’de yaptı. Toplantıya katılan üyeler ZMD yönetiminin çalışmalarına destek vererek, öncü ve başarılı çalışmaların aynı şekilde sürmesini istedi. Başta ZMD Başkanı Aiman Mazyek ve Genel Sekreter Nurhan Soykan olmak üzere ZMD yönetimi de üyelere, uyumlu ve verimli çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

ZMD Genel Kurulu’nda, KRV eyaletinde 30 civarında camisi bulunan İslami kuruluş Islamischer Gemeinden NRW (VIG) e.V. ZMD’ye katıldı. Islamischer Gemeinden NRW bünyesinde ise Münih’ten Islamische Gemeinde Penzberg e.V., Islamische Gemeinde Halle e.V., Frankfurt’tan Abu Bakr Moschee e.V. ve Berlin’den Berliner Netzwerk Inssan e.V. gibi cami ve organizasyonlar bulunuyor.

Söz konusu cami ver organizasyonlar ZMD Genel Kurulu’nda oy birliğiyle yeni üyeliğe kabul edildi. İki gün süren ZMD Genel Kurulu’nun ikinci günü toplantılarına KRV Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann da katıldı. Löhrmann buradaki konuşmasında KRV eyaletinde İslam din dersleri uygulamaları konusundaki gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. Löhrmann, başörtülü öğretmenliğin önünü açan yargı kararına da deyindi. Anayasa Mahkemesi’nin, başörtüsünün öğretmenliğe engel olmadığı yönündeki yargı kararının işlerini kolaylaştırdığına vurgu yapan Löhrmann, kararın öğretmenler için okullarda genel bir başörtüsü yasağını kaldırdığına dikkat çekti.

Genel kurulda ZMD Genel Sekreteri Nurhan Soykan da İslami kuruluşların yapması gereken sosyal hizmet çalışmalarıyla ilgili bir konuşma yaptı. Ardından KRV’deki İslam Din Dersleri Danışma Kurulu Üyesi Eve Shabassy, Osnabrück Üniversitesi’nden İslam ilahiyatçısı Dr. Kellner, ZMD KRV Eyalet Birliği Başkanı Samir Bouaissa aşırılıklara karşı gençliği koruma yollarıyla ilgili sunumlar yaptı.