Muş’un Bulanık ilçesinde geçen yıl iki aile arasında başlayan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği kan davası barışla noktalandı.

Bulanık ilçesinde 16 Temmuz 2014 tarihinde gençler arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Mehmet Turmaz, yaşamını yitirmişti. Işık ve Turmaz aileleri arasında başlayan kan davası, Demokratik Toplum Kongresi(DTK) bünyesinde yer alan Kent Meclisi Adalet Komisyonu üyelerinin araya girmesiyle barışla son buldu.

İnönü Mahallesinde bulunan Haci Bahtiyar Camii'nde yapılan barış törenine Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, HDP ve DBP Bulanık ilçe eş başkanları, Bulanık Belediye Eş Başkanı Rahmi Çelik, Adalet Komisyon üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Barış töreninin açılış konuşmasını yapan Adalet Komisyon Sözcüsü Kemal Temel, iki aile arasındaki husumetin tamamen giderilmesi ve barışın tesis edildiğini belirterek şunları söyledi: "Barışı tesis etmek adına bulunduğumuz girişimde bizleri kırmayarak partimizin önümüze koyduğu felsefe doğrultusunda barışı esasa alan iki aileye teşekkür ediyoruz."

'BİRLİK VE BERABERLİĞİ TESİS ETMEMİZ LAZIM'

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Kürt halkının kendi iç barışını oluşturmak zorunda olduğunu belirterek, tüm saldırılara karşı cevap olacak birlik ve beraberliği kurması gerektiğini söyledi. Kürtlerin dört parçada talan edildiğini ve büyük bir zulme reva görüldüğünü ifade eden Sakık, "Kobani'de yazılan destansı tarihin direnişçileri artık Kürtlerin bu dünyada savunmasız olmadığını ispatladı. İki aileye ve barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bulanık Belediyesi Eş Başkanı Rahmi Çelik ise Kürt halkının artık kendi arasında barış ve kardeşliği oluşturarak, tüm hastalıkları bertaraf etmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim altından geçen her iki aile bireyleri el sıkışarak barıştırıldı. Daha sonra barış yemeği yenildi.