Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede Kazakistan ve Türkiye kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin en yüksek seviyede olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akorda Sarayı’n da başbaşa görüşen Nazarbayev, Kazak-Türk stratejik işbirliğini güçlendirmek istediklerinin altını çizdi.
Görüşmede; ticaret, ekonomik, yatırım, sanayi, transit taşıma, kültürel ve insani alanda ilişkilerin derinleştirilmesi ele alındı.

Geçen yıl cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra yapılan yemin törenine katılan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e minnettarlığını belirten Erdoğan, küresel ekonomide zor zamanların yaşanmasına rağmen Kazakistan’ın dinamik kalkınmasını sürdürdüğünü ve bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Erdoğan ayrıca 26 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Nazarbayev’e başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Erdoğan öğleden sonra Kazak-Türk İş Forumu’na katılacak. Forumun ardından Erdoğan ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in vereceği akşam yemeğine katılacak.

Cuma günü ise Erdoğan, cami açılışında bulunmak üzere ülkenin güneyindeki Çimkent’e oradan da Türkistan şehrine hareket edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kazakistan ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin eşlik ediyor.