Kahramanmaraş'ta skandalları bitmeyen Tıp Fakültesinin, Necip Fazıl Şehir Hastanesini örnek alması tavsiyemdir. 150 milyondan fazla borcu olan Tıp Fakültesinin borcu her ay katlanırken, yönetim zafiyeti ise gözler önüne serildi. Yaşlı Bakım evinin sahipleri olan ve konakla ilgilenmekten hastaneye zaman ayıramayan P.Ö ve Ü.Ö'nün ne kadar daha bu şekilde görevlerine devam edeceği merak konusu oldu. 

BİR YANDA BAŞARI HİKAYESİ! 

Yeni tip Korona Virüs salgını nedeniyle, birçok sağlık çalışanı izne ayrılırken Necip Fazıl Şehir Hastanesinde tam tersi yaşanıyor. Hemşireler, temizlik görevlileri , doktorlar ve hastane yönetimi başta olmak üzere hiç kimse izin kullanmıyor. Gece gündüz dezenfekte edilen Necip Fazıl Şehir Hastanesi, Corona Virüsüne karşı her türlü önlemi almış durumda görevine devam ediyor. Hastalarla bire bir ilgilenmeleri ise vatandaşları memnun ediyor. Necip Fazıl Şehir Hastanesi günlük 5 bin ile 10 bin arası hastaya bakarken vatandaşlar Tıp Fakültesini tercih etmiyor.  Ayrıca geçtiğimiz günlerde Necip Fazıl Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından tam not aldı. Bu anlamda hastane yönetimine ve İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ederiz. 

DİĞER YANDA BORÇ VE YÖNETİM ZAFİYETİ! 

"Enjektör dahi alamayacak duruma gelen TIP Fakültesi ise günlük 250 ile 500 arasında hastayı tedavi etmeye çalışıyor. 150 Milyondan fazla borcu olan Tıp Fakültesine ise bakanlık tarafından müdahale edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. "  

" Tıp Fakültesinde Dekan Yardımcısı olan Prof. Dr. P.Ö ve eşi Kardiyoloji Uzmanı Ü.O, kentte bulunan ve kendilerine ait olan bir yaşlı bakım evini işletmekten hastaneye zaman ayıramadıkları ve görevlerini tam olarak yerine getiremedikleri gelen bilgiler arasında yer alıyor. Aylarca manşetlerden düşmeyen Yaşlı bakım evindeki skandallar ise göz ardı edilmedi. Yaşlı bakım evine yüklü miktarda ceza kesildi. Yaşlı bakım evinde hastalara bakılmadığı ve bazı hastaların kafasında kurtlanmalar olduğu görüntülerde basına sızmıştı. Yaşlı bakım evinde yaşanan skandallara göz yuman, 2 doktoron ise Tıp Fakültesini nasıl yöneteceği merak konusu oldu. " 

ASİSTANLAR EĞİTİLMEK İÇİN VAR! 

"P.Ö. ve Ü.O yaşlı bakım evi ile ilgilenmekten hastaneye zaman ayıramazken, devamlı asistanlarını polikliniklerde çalıştırdıkları iddia edildi. Dekan Yardımcılığı görevine kadar yükselen ve odasından çıkmayan P.Ö'ye dekanın neden müdahele etmediği ise haber merkezimiz tarafından araştırılıyor. "