Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu’ gerçekleşti.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle geleneksel koşuya 300’ü aşkın öğrenci katıldı. Cumhuriyetin 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu’na katılan öğrenciler dereceye girmek için ter döktü.

Koşuya küçük, yıldız ve genç kız ve erkekler kategorilerinde 300’ü aşkın öğrenci, bireysel ve takımlar halinde katıldı. Nilüfer Belediyesi başkan yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve meclis üyesi Atakan Çorbacı’nın startını verdiği koşu, Beşevler Karafatma Meydanı’ndan başlayıp Konak Kapalı Pazar Alanı’nda son buldu.

Bin 200 metrelik parkurda öğrenciler bitiş çizgisini görebilmek için kıyasıya mücadele etti. Büyük ilgi gören Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Öğrencilerimizin her birinin gözlerinden öpüyorum. Bugünkü Cumhuriyet Koşusu’na çocuklarımızı hazırladıkları ve bilinçli şekilde spor yapmalarına olanak sağladıkları için öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı hep beraber coşku içinde kutlayacağız. Onun arifesinde çocuklarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Koşusu’nda yaklaşık 310 gencimiz yarıştı.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenci ve okullara Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve başkan yardımcıları ile Nilüfer Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Melek Küçükbayraktar tarafından kupa, madalya, hediye ve katılım sertifikaları verildi.