NSK Group İcra Kurulu Başkanı Ömer Kazangil, 2014 yılının NSK Group için her açıdan olumlu geçtiğini ifade etti. Kazangil, şirket olarak 2014’te yüzde 30’dan fazla büyüdüklerini belirterek, 2015’te küresel arenada yaşanması beklenen ekonomik kriz ve dalgalanmaları, fırsata çevirmek istediklerini söyledi.

NSK Group’un her yıl düzenlediği yıllık değerlendirme toplantısına grup bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan grubun İcra Kurulu Başkanı Ömer Kazangil, 2015 yılının yol haritasını da yöneticilerle paylaştı.

2014 yılının her anlamda olumlu geçtiğini belirten Ömer Kazangil, yüzde 30 oranındaki büyümede tüm çalışanların katkısı olduğunu söyleyerek, hepsine teşekkür etti. Türkiye’nin ağır vasıta ve yan sanayi üretiminde dünyanın en önemli üretim üssü haline geldiğini savunan Kazangil, ROTA markası ile rot üretimi noktasında dünya piyasasını yöneten 5 firmadan biri durumunda olduklarını belirtti.

Kazancigil, “NSK Group, ROTA markası ile ticari araçlar, zirai araçlar ve iş makinaları için rot, rotbaşı, rotil, komple rot, rot kolu, rot mili, V kol, bugi kolu gibi 6 binden fazla referans ürünü 5 kıtadaki 100 ülkeye ihraç etmektedir.” dedi.

NSK Group olarak ihracat ağırlıklı bir firma konumunda olduklarını söyleyen Kazangil, satışlarının yüzde 70’ini Avrupa Birliği ülkelerine yaptıklarını aktararak, “2014 yılında dünyanın en önemli pazarlarında yerimizi aldık ve mevcut satışlarımızı olumlu bir seviyeye getirdik. Ama ekonomi otoritelerinin söylemlerine de kulak vermek zorundayız. 2015 yılında küresel arenada yaşanması beklenen ekonomik türbülansların bizi etkilememesi için hazırlığımızı şimdiden yapmaya başladık. Yaşanabilecek krizleri, fırsata çevirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

2015’i seferberlik yılı olarak belirlediklerini ve buna bağlı olarak stratejik planlama ve bütçe yaptıklarını dile getiren Ömer Kazangil, “Bana göre başarıya açılan kapı, zamanı ve süreçleri iyi yönetmekten geçiyor. Bizler bunun formülünü son 4 yılda çok güzel uyguladık. Gelecek yıllarda da bu formül ile ilerleyeceğiz.” dedi.