HSYK’ nın mazeret kararnamesinden birçok hâkim ve savcı tenzil-i rütbeye uğradı. Mazeret kararnamesi bazı hâkim ve savcıların çocuk ve eşlerinin rahatsızlıkları nedeniyle mağduriyet yaşamalarına neden oldu. Bunlardan biri de ‘sulh ceza mahkemeleri kaldırılsın’ diye Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Eskişehir 1. Sulh Ceza Hâkimi Kemal Karanfil.

Hâkim Karanfil’in 10 yaşındaki oğlu Ahmet’in 3 ay önce üçüncü kattaki evinin balkonundan düştüğü,halen hayati tehlikesi ve tedavisinin devam ettiği ortaya çıktı. Eşinin de bir yıl içerisinde üç kez kaza geçirdiği, onun da tedavisinin sürdüğü kaydedildi. Mesleki hayatı boyunca her hangi bir soruşturma geçirmeyen, üstelik tayin ve mazeret talebi olmadığı öğrenilen Hâkim Karanfil’in, HSYK kurallarına göre tayin edilebilmesi için Eskişehir’de 3 yılı bile doldurmadığı kaydedildi. Karanfil, oğlu ve eşinin yaşadığı sıkıntılara rağmen başka bir yere atayan HSYK’ ya “adalet.gov.tr” adresi ile sosyal paylaşım sitesi “Facebook” adresinden sitem etti. Hâkim Karanfil, "Yoğun bakımdan yeni çıkan, hayati tehlikesi süren ve hala tedavi olan 10 yaşındaki Ahmet’e de mi acımadınız?” diyerek sitem ve üzüntüsünü dile getirdi. Hâkim Karanfil’in her iki adreste yazdıkları okuyanları duygulandırırken, HSYK’yı tepki gösterilmesi dikkat çekti.

Hâkim Karanfil, ‘Facebook’ adresinde, mazereti olduğu ve tayin isteği olmadığı halde, yoğun bakımdan yeni çıkan oğlu ve bu yıl 3 kaza geçiren eşine de acımayıp kış ortasında çıkarıldığını anlattı. Hâkim Karanfil, "10 yaşındaki Ahmet'im daha yeni yoğun bakımdan çıktı. Hayati tehlikesi ve tedavisi halen sürüyor. Eşimin de tedavisi sürmesine rağmen bu kış ortasında Zonguldak’a tayini çıkarıldı. Oysa her hangi bir soruşturmam ve tayin talebim yoktu. Üstelik Eskişehir’e geleli henüz 2,5 yıl oldu.” ifadesini kullandı.

“ALLAH’A ŞÜKÜR ZALİMİN YANINDA OLMADIM VE OLMAYACAĞIM”

Hâkim Karanfil, “Kendileri gibi düşünmediğim ve bir toplantıda 'seçildiğiniz takdirde yürütmeden bağımsız olabilecek misiniz?’ şeklindeki sorduğum sorudan rahatsız oldukları anlaşılıyor. Allah’a şükür ki, hukukun yerle bir edildiği bir dönemde, zalimin yanında olmadım ve hiçbir zamanda olmayacağım. Bu dünyanın bir de öbür tarafı var.” ifadelerini kullandı.

"VERDİĞİNİZ O SÖZLER SEÇİLİNCEYE KADAR MIYDI?"

Hâkim Karanfil, ‘adalet. gov. tr’ adresinde ise yeni seçilen HSYK üyelerine sitem etmesi dikkat çekti. Hâkim Karanfil, şöyle dedi: “ Ey çok güzel vaatlerle HSYK’ ya seçilen yeni üyeler? Verdiğiniz o sözler sadece seçilinceye kadar mı geçerli idi? Sorum karşısında keyfiniz kaçtığı için hoşlanmıyor olabilirsiniz. Fakat her hoşlanmadığınız kişiyi cezalandırma yetkiniz var mı? HSYK kanunu size o yetkiyi veriyor mu? Herkes sizin gibi düşünmek veya davet ettiğiniz yemekte sessiz, başı önde dinlemek zorunda mı?”

"10 YAŞINDAKİ AHMET’İM VE MASUM EŞİM SİZDEN HAKKINI İSTEDİĞİNDE NE YAPACAKSINIZ?"

Yazısında, kanun dışında yapılan her eylemin görevi kötüye kullanma suçunu oluşturduğunu hatırlatan Hâkim Karanfil, "Ve zaman aşımı da 15 yıldır. Hadi bu fani dünya da kimse sizden hesap soramadı. Ya öte dünyada 10 yaşındaki Ahmet’im ve bu kış gününde üç kazayı yaşayıp çocuklarının kanlarını gören masum eşim, sizden hakkını istediğinde ne yapacaksınız? Allah’a ne hesap vereceksiniz?" diyerek üzüntüsünü ve yapılan haksızlığı dile getirdi.

"BENİ SİZE FİŞÇİLER FİŞLEDİ AMA HAKKIMI HELAL EDİYORUM, FAKAT HASTA AHMET’İM HELAL ETMİYOR, BİLESİNİZ"

Yaşadığı bu zor süreçte kendisine yapılan haksızlık için bile HSYK üyelerine hakkını helal ettiğini yazan Hâkim Karanfil, şöyle devam etti: "Ben hakkımı helal ediyorum. Zira beni sizlere tanıtanların (Adliyedeki fişçilerin) size tanıttığı şekliyle beni tanıdınız. Fakat 10 yaşındaki oğlum, Ahmet’im ve çocuklarım sizlere hakkını helal etmiyor, bilesiniz."