AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, Nokta dergisi tarafından 'AKP günlükleri' başlığıyla yayınlanan seçim toplantısı tutanaklarının 'hayal mahsulü ve kurgu' olduğunu savundu. Ömer Çelik, “Bizim strateji toplantılarımıza katılan heyet konusundaki şeyler de yanlış, içerikler de yanlış, oradaki konuşmalar da yanlış, değerlendirmeler de yanlış. Başka bir şey, bir hayal mahsulü olarak bir dizi senaryosu gibi orada bir araya getirilmiş.” diye konuştu.

Nokta dergisi, AK Partili üst düzey isimlerin 7 Haziran seçimleri sonrasında yaptığı toplantının tutanakları olduğunu iddia ettiği bazı konuşmaları yayınlamıştı. Nokta dergisinin 'AKP Günlükleri' başlığıyla kapaktan verdiği haberde, AK Partili üst düzey yönetici ve isimlerin 7 Haziran sonrasında oyların düşmesi üzerine yaptığı değerlendirmeler yer alıyordu.

Nokta dergisinin bu haberi, bugün AK Parti Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e de soruldu. Muhabir, soruyu “Bugün basına da yansıdı, AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan sizin de katıldığınız çok sayıda bakanın da katıldığı strateji toplantısının tutanakları. Acaba buradan şunu mu anlamamız gerekiyor, AK Parti’de bir kulak mı var telekulak mı var, bir böcek mi yerleştirildi, bu kanaatiniz ne yönde?” şeklinde sordu.

CASUSLUĞU HUY EDİNMİŞ YAPILAR VAR

Ömer Çelik, soru üzerine şunları kaydetti: “AK Parti Genel Merkezi’nin dinlenmesine, AK Parti’deki toplantıların bir takım dış unsurlar tarafından dinlenilip kaydedilip deşifre edilmesine dönük bir takım teşebbüslerle karşı karşıya kalıyoruz zaman zaman. Bildiğiniz yapılar var, paralel yapı başta olmak üzere, casusluğu huy edinmiş, hastalıklı bir şekilde casusluk faaliyetinden vazgeçmeyen yapılar var. Ama bunlar şimdiye kadar başarılı olamadılar. AK Parti Genel Merkezi AK Parti’nin faaliyetleri ile ilgili dışarıya bilgi sızmaması ile ünlü bir yapıdır. Bir binadır. Bu bahsettiğiniz dergideki şeyler, tutanakların hepsi hayal mahsulü ve kurgu.”

TWİTTER FENOMENLERİ YAYIN YÖNETMENİ OLMUŞ ANLAŞILAN

Bir kere biz toplantı yaptığımız zaman bir toplantımız ile ilgili bir şey dışarı sızarsa bunu şey yapmaktan da çekinmeyiz. Fakat anlaşılan o ki bir takım Twitter fenomenleri Nokta dergisine yayın yönetmeni olmuş gibi gözüküyor. Burada şunu açık ve net bir şekilde belirtelim arkadaşlar. Bizim strateji toplantılarımıza katılan heyet konusundaki şeyler de yanlış, içerikler de yanlış, oradaki konuşmalar da yanlış, değerlendirmeler de yanlış. Başka birşey, bir hayal mahsulü olarak bir dizi senaryosu gibi orada bir araya getirilmiş.”

BİZ DE NOT TUTULUR AMA İSİM YAZILMAZ

AK Parti’de bir strateji heyeti olduğunu doğrulayan Çelik, şunları kaydetti: “Her hafta onlarca saat çalışma yapıyor. Sadece son iki gün içerisinde neredeyse 10 saate yakın çalıştı. Konuştuğumuz meseleler belli. Seçim sürecini yönetiyoruz. Türkiye’nin büyük meselelerini AK Parti adına bu süreçte yönetmekle görevliyiz. Bizim toplantılarımızda not tutulur, ama birebir tutulmaz. İkincisi de bu tür casusluk faaliyetlerine karşı hiçbir şekilde hangi sözü kimin dediği yazılmaz. İsim koyulmaz bu toplantı tutanaklarına herhangi bir şekilde.”

HUKUKİ YOLLAR ARAŞTIRILIYOR

Yayınlanan tutanakları 'baştan aşağıya hayal mahsulü birşey' diye niteleyen Ömer Çelik, “Hem de bu bizim yöntemlerimizde bağdaşmayan şekilde ortaya konulmuş birşey. Genel sekreterliğimiz de hukuki açıdan da yapılabileceklerle ilgili bir değerlendirme yapıyor.” ifadelerini kullandı.

İLK VE SON KEZ CEVAP VERİYORUM

Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim partimiz açısından da diğer partiler açısından da şöyle birşey düşünün. Aynı tutanakları alın, bir başka partinin ismini yazın, o partideki önemli isimlerin isimlerini yazın, o parti için de uydurabilirsiniz benzer tutanaklar. Çok zeka ürünü birşey de değil ortaya koyulan şeyler. Son derece yalan. Ama şunu görmek gerekir. Türkiye’de bu tip casusluk faaliyetini huy edinmiş kişilerin faaliyetlerinin hala nasıl devam etmeye çalıştığını ya da bunu bir şey gibi nedir o büyük bir buluş gibi büyük bir haber meselesi gibi sunmaya çalıştıklarını görelim. Burada net bir şekilde şunu söylüyoruz: hayal mahsulü, hiçbir şekilde ciddiye alınmayacak. İlk ve son kere cevap verdiğimi bir konu bu.”