Korku imparatorluğu oluşturarak, bir kısım cenahı susturmaya çalışan şer odakları, gücünü yalnızca halktan alan HABER 46’yı yalnızlaştırma çabası içine girmişti. Gündemi bomba gibi düşen ve siyaset dahil tüm önemli kuruluşları harekete geçiren, Haber 46 yine bir iddianın gerçekliğinin peşine düşerek halktan aldığı gücü nasıl doğru kullandığını gösterdi.

İDDİALAR ARKA ARKAYA GELİYOR

AK Parti’de yıllarca görev yapmış bir ismin, “Kahramanmaraş’ta rant çetesi olarak adlandırdığı” grubun yaptığı usulsüzlükleri Haber46’ya aktardı. İddialara göre, imar geçen yıl açılan Kuzey çevre yolunun altında bulunan 55 adet gece kondu kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak, yerine 5 bloklu apartmanlar yapıldı. 5 bloklu K**** bey sitesinin, imar izninin 8 kat olmasına rağmen araya siyasi güç katılarak 15 kata yükseldiği ve bazı bina sakinlerinden paralar alındığı öne sürüldü.

MERCEDES MARKA ARAÇ KARŞILIĞI YÜKSELTTİLER

Yaptığı usulsüzlüklerle dolu ihaleler ile kamuoyu gündeminden düşmeyen belediyenin, yine bir usulsüzlük haberi gündeme bomba gibi düştü. Gündemdeki belediye başkanına ve bir milletvekiline Mercedes marka araç ile daire verilerek 8 katlı olması gereken sitenin 15 kata yükseltildiği iddia edildi.

( 15 kat olmasının imari açıdan sakıncalı bir durum olup olmadığını ilgili mercilere soruyoruz. Kentsel dönüşümde yapılanlar kanun ve yasalara uygun mu? ) 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HARÇ VE VERGİ ALINAMAZ!

**** İnşaat ve ********* ‘in ise K***** Bey sitesinden ev alan vatandaşlardan, daire başı 5400 TL masraf parası aldıkları belirtildi.

“Kentsel dönüşüm kapsamında daire alan vatandaşların yarısından 5400 TL, masraf parası alan bu şahısların aldıkları paralar yasaya uygun değildir. Aksine usulsüzlüktür. “

Onikişubat Çevre Şehircilik Müdürlüğünden konu ile ilgili açıklama beklenmektedir.

Detaylar geliyor.