Medical Park İzmir Hastanesi, organ bağışında “biz de varız” dedi. Medical Park İzmir Hastanesi, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle hastane yönetimi ve personellerinin katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi.
814 organ bağışı ile rekor kıran Medical Park İzmir Hastanesi, Organ Bağışı Haftası kapsamında bir farkındalık etkinliği düzenledi. İzmir Sağlık Müdürlüğü Karşıyaka Şubesi ile ortak bir çalışma yapılarak kurumu ziyaret eden vatandaşlar ile hastane personelinin organ bağışları kabul edildi. Kurulan stantlarda vatandaşlara organ bağışı hakkında bilgiler verildi.
“Duyarlı olalım”
Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Orhan Satılmaz, vatandaşları organ ve doku bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ederek, “Organ bağışının artması yönünde gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Hastanemiz bu yöndeki çalışmalarını yıl boyunca sürdürmektedir. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinin arttırılmasında organ bağışı ve nakli sayılarının artırılmasının önemi büyüktür. Bu nedenle herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.
"Katkı koyuyoruz"
Başhekim Vekili Dr. Satılmaz şunları söyledi: “Organ Bağışı Haftasının Türkiye’de farkındalığı artırmak adına büyük faydasını görüyoruz. Umarız bütün yıl boyunca organ bağışının önemini vurgulayacak açıklamalar devam eder. Organ bağışı çağrısı ne kadar artarsa bağışçı oranı da o derece artar. Türkiye’de kadavradan organ bağışının teşvik edilmesi ve halkımıza iyi şekilde anlatılması gerekiyor. Tüm çabalarımız bu yönde. Hastane olarak biz de organ bağışına katkı koyduğumuzu düşünüyoruz. Organ bağışı yapmak isteyenleri bilgilendirerek gerekli mercilere yönlendiriyoruz.” (CA)